Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα

Σήμερα, στις 12 μ., η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Φουντώνουν οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα

Σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιείται η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που γιγαντώνει την «ευελιξία» και επιφέρει νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι συνδικαλιστικοί φορείς θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ τα συνδικάτα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση που οργανώνεται το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μεγάλη σύσκεψη στη Δραπετσώνα στις 13/9 (βλ. δίπλα).

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, καλεί να οργανωθεί η συζήτηση στα συνδικάτα και στις συνελεύσεις των εργαζομένων, να κλιμακωθεί η απάντηση στους χώρους δουλειάς και στις πόλεις όλης της χώρας, να δώσουν οι εργαζόμενοι «μαχητική, αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο - όλεθρο, που δυναμώνει την ομηρία και τη σύγχρονη σκλαβιά!».

Καλούν σε ξεσηκωμό ενάντια στο έκτρωμα

Την αντίθεσή τους στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εκφράζουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

«Ξεσηκωμός τώρα για να μην περάσει η σύγχρονη σκλαβιά!», τονίζει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καλώντας τα συνδικάτα του κλάδου «να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων για το νομοσχέδιο - έκτρωμα με κάθε τρόπο, για να μην περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να μάθουν την αλήθεια και να προετοιμαστεί η αγωνιστική απάντηση. Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το τερατούργημα με το οποίο επιχειρεί να περάσει αλυσίδες στη ζωή μας!».

«Εμείς θέλουμε να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της εργασίας μας, όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει η άνοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας, αλλά μας τα στερούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους», επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου.

Κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν τις συζητήσεις τους, με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις, με πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς για να προετοιμάσουν την αγωνιστική απάντηση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε την πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης σωματείων, συνδικαλιστών, φορέων και εργαζομένων την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚ στη Χαλκίδα. Αντίστοιχη σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων αποφασίστηκε να προγραμματιστεί και στο Αλιβέρι, ενώ παράλληλα τις επόμενες μέρες θα οργανωθούν περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς. Η αγωνιστική δράση του Εργατικού Κέντρου, των σωματείων και των εργαζομένων της Εύβοιας απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο θα κλιμακωθεί με 24ωρη απεργία, σε ημερομηνία που θα οριστεί σε συντονισμό με συνδικαλιστικές οργανώσεις από ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας αποφασίστηκε να λειτουργήσει και φέτος, για 7η συνεχή χρονιά, το Λαϊκό Φροντιστήριο, καθώς και να συγκροτηθεί επιτροπή για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το οποίο χτες το πρωί πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας, απαιτώντας την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή σε συμμόρφωση με την Οδηγία της ΕΕ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ και συζήτηση - ενημέρωση για τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ το Σωματείο κάλεσε όλους τους εργαζόμενους με «ελαστικές» σχέσεις «να γυρίσουν την πλάτη στα διευθυντικά στελέχη που ηγούνται του απεργοσπαστικού μηχανισμού», επισημαίνοντας ότι «η μονιμοποίησή τους θα εξαρτηθεί από τον δικό τους αγώνα ενάντια στις πολιτικές που προωθούν κυβέρνηση και δημοτική αρχή, που θέλουν τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και σε πολιτική ομηρία».

Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού και δράσης απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση απευθύνει, για την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη (7.30 μ.μ.), στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας.

Την αντίθεσή τους στο αντεργατικό έκτρωμα εκφράζουν ακόμα: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων «Ολυμπία Οδός Λειτουργία ΑΕ», το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Αττικής, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας και πρώην επαρχίας Βόνιτσας «Η Αναγέννηση», η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ