Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζεται το ταξίδι του σε πόλεις και νησιά

«Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)». Αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τον μεγάλο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, μεταφέρει το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανά την Ελλάδα, με τις εκδηλώσεις του που από τις αρχές του καλοκαιριού απλώνονται σε όλη τη χώρα. Αυτό το ταξίδι του Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Τις επόμενες μέρες το Φεστιβάλ θα περάσει από μια σειρά ακόμα πόλεις και νησιά. Συγκεκριμένα:

Αύριο Παρασκευή

Στην Ηγουμενίτσα, στα Πλατάνια, από τις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Μακρής, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ροκ συναυλία με τους ΑMRON 15.

Στην Κάλυμνο, θα μιλήσει ο Κώστας Συργουνιώτης, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου

Στη Ζάκυνθο, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Αμμου), από τις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία - συζήτηση με θέμα τον κλάδο του Τουρισμού και τους νέους εργαζόμενους σε αυτόν, με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Σωτήρη Παρίση, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Μεγάλη συναυλία με το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί». Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις «Για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό» και για το «Τι θα πει να είσαι νέος επαναστάτης», παιδότοπος, στέκι μαθητών και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο του δήμου, από τις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον «ΕΥΚΛΕΑ» Λευκάδας και αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», ενώ στον χώρο θα λειτουργούν μπαρ και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο Ληξούρι, προφεστιβαλική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία από τις 8 μ.μ., με: Χαιρετισμό από τον Δημήτρη Μαντζουράτο, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και υποψήφιο δήμαρχο Παλικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πολιτική συγκέντρωση με ομιλία του Αλέξανδρου Παγώνη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Στον χώρο θα υπάρχουν τραπέζια για πινγκ πονγκ και σκάκι, παιδότοπος και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γήπεδο του χωριού από τις 6 μ.μ. και οι νικητές του θα βραβευτούν στην προφεστιβαλική εκδήλωση, που θα γίνει την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου

Στη Λήμνο, στο πάρκο Ανδρωνίου, από τις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Υφαντής, μέλος του ΚΣ και επικεφαλής της Επιτροπής Αιγαίου της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και στέκι για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ