Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Δοκιμασίες υπό βαριά σκιά για ΑΕΚ και ΠΑΟ

Σε οξυμένο κλίμα, μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, η «Ενωση» αγωνίζεται στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό, ενώ οι «πράσινοι» επιδιώκουν την πρόκριση στη Γαλλία κόντρα στη Μαρσέιγ

Κάτω από τη σκιά που έριξαν την τελευταία βδομάδα τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη έξω από την «ΟPAP Arena», εν μέσω αμέτρητων ερωτημάτων για τη στάση των αστυνομικών αρχών και της κυβέρνησης, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αγωνίζονται απόψε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η «Eνωση» δοκιμάζεται στην πρωτεύουσα της Κροατίας κόντρα στην Ντιναμό (21.00 - Cosmote Sport 2), στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, μετά την αλλαγή στον προγραμματισμό την οποία επέφεραν τα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας (με τη ρεβάνς να έχει μεταφερθεί για το Σάββατο 19/8 στην Ελλάδα). Το κλίμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξυμένο, ειδικά από τη στιγμή που στις εξέδρες θα βρεθούν κανονικά οι οπαδοί της Ντιναμό, καθώς η διοργανώτρια UEFA δεν έχει πάρει μέχρι τώρα επίσημη - σαφή θέση για την επιδρομή των Κροατών φασιστοειδών και επέτρεψε τελικά τη διεξαγωγή του αγώνα παρουσία οπαδών των γηπεδούχων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται εκτός άλλων και για προσπάθεια να προβληθεί μια εικόνα κανονικότητας, προκειμένου να εξωραϊστεί η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών και για λόγους προστασίας του «προϊόντος» της σε επικοινωνιακό και πρακτικό επίπεδο (απώλειες κερδών).


INTIME SPORTS

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας κόντρα στη Μαρσέιγ (22.00 - Cosmote Sport 1), στη ρεβάνς του 1-0 υπέρ των «πρασίνων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αγώνας ο οποίος επίσης συνδέεται με το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της λεγόμενης «αδελφοποίησης» των οργανωμένων οπαδών της Μαρσέιγ και της ΑΕΚ (αλλά και, αντίστοιχα, των οργανωμένων των «πρασίνων» με αυτούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Υπενθυμίζεται ότι και για τα δύο ματς, πριν ακόμα από τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε απαγορευτεί η μετακίνηση Ελλήνων οπαδών σε Ζαγκρεμπ και Μασσαλία. Μάλιστα, για το ματς στη Μασσαλία, σε αντίστοιχη απόφαση προχώρησε την Κυριακή και η γαλλική κυβέρνηση, με σχετική νομοθετική πράξη του υπουργείου Εσωτερικών της, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε εισόδου στη χώρα οπαδών του Παναθηναϊκού (ακόμα και με τη μορφή μεμονωμένης μετακίνησης).

ΑΕΚ: Σε αχαρτογράφητα νερά ψάχνει βάσεις πρόκρισης

Στο στάδιο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ, η νταμπλούχος Ελλάδας ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί το ψυχολογικό βάρος των όσων έχουν συμβεί, με τον τεχνικό της ομάδας Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες να προσπαθούν να επικεντρωθούν και σε ζητήματα που αφορούν το αγωνιστικό μέρος του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι», στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεών τους για τη νέα χρονιά, ρίχνονται κατευθείαν στα πολύ δύσκολα, επιδιώκοντας να βάλουν βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ, μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ που θα τους επιτρέψει να έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στη Ν. Φιλαδέλφεια. Στην αποστολή που επέλεξε ο τεχνικός της ομάδας Ματίας Αλμέιδα για τον αποψινό αγώνα συμπεριλαμβάνεται και ο Αραούχο, ο οποίος έχει επανέλθει στις προπονήσεις μετά την επέμβαση που έκανε στα τέλη της περασμένης σεζόν, αλλά και ο Βίντα, που ξεπέρασε πλήρως τον πρόσφατο τραυματισμό του. Αντίθετα, εκτός, λόγω ενοχλήσεων, έχει τεθεί ο Γκατσίνοβιτς.

ΠΑΟ: Για την υπεράσπιση των κεκτημένων


Eurokinissi Sports

Με τη νίκη στον πρώτο αγώνα με 1-0 να του δίνει πρακτικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός καλείται σε μια δύσκολη αποστολή στο «Βελοντρόμ» να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, κόβοντας τις φιλοδοξίες των Μαρσεγέζων. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στον πρώτο αγώνα (όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο έτοιμος και καλύτερος σε κομβικά σημεία), εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια αντίστοιχη εικόνα και στη ρεβάνς, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η νίκη εκείνη δεν αλλάζει τη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας του, η οποία θα παλέψει εκ νέου για τη νίκη. Αγωνιστικά ζητήματα δεν υπάρχουν για τον Σέρβο τεχνικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ