Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Υποψήφιος δήμαρχος ο Βασίλης Ρόδιος

Η παρουσίαση του Βασίλη Ρόδιου, υποψήφιου δημάρχου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σκοπέλου, έγινε πριν λίγες μέρες στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Β. Ρόδιος έκανε έναν μικρό απολογισμό των παρεμβάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την τετραετία που πέρασε, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που στηρίζει και υλοποιεί και η σημερινή δημοτική αρχή:

Για να προχωρήσει ταχύτατα και να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, η αντιπυρική θωράκιση του νησιού μας, η αντισεισμική προστασία όλων των δημόσιων κτιρίων με προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες και τους χώρους άθλησης. Για να έχουμε φθηνό και ποιοτικό νερό, ενάντια στην υποβάθμισή του και παραπέρα εμπορευματοποίηση. Για να πάρουν μια ανάσα τα λαϊκά νοικοκυριά με μειώσεις των δημοτικών τελών και απαλλαγή των ευπαθών ομάδων, κατάργηση των τροφείων. Για να επανέλθουν στους Σκοπελίτες οι χώροι που έχει καταλάβει η ΕΤΑΔ. Για λιμάνια που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Για αναβαθμισμένους χώρους άθλησης και πολιτισμού σε όλο το νησί, με ουσιαστική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της πολιτιστικής δημιουργίας.

Για την προστασία του περιβάλλοντος από τα λεγόμενα πράσινα αρπακτικά, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Για να μην περάσουν τα σχέδια απαξίωσης της λαϊκής περιουσίας στις εκτός σχεδίου περιοχές. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών, για τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό. Για φθηνή, ασφαλή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όλο τον χρόνο. Για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Για επαναφορά του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ κατά 50%, κατάργηση στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και των χαρατσιών στην Ενέργεια. Για να μη βάλουν στο χέρι καμιά λαϊκή κατοικία τα κοράκια των funds.

Στη συνέχεια, ο Β. Ρόδιος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές εκλογές, «σε όλους όσοι αντιστέκονται, που πάνε κόντρα στις πιέσεις και τα ανταλλάγματα, που αγωνιούν για το νησί και αναζητούν μια διέξοδο και προοπτική γι' αυτό! Σε όλους όσοι αναρωτιούνται γιατί δεν είναι προτεραιότητα η επίλυση ζωτικών προβλημάτων στο νησί μας, αλλά προέχουν το φαγοπότι και οι εξυπηρετήσεις κάθε είδους εργολάβων, τεχνικών "αναπτυξιακών" εταιρειών και άλλων επιχειρηματιών. Σε όλους αυτούς που στέκονται απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ