Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» για 2η χρονιά στο θέατρο «Βρετάνια»

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν ανεβαίνει ξανά στο θέατρο «Βρετάνια», από 4 Οκτώβρη 2023, ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Δεκαετία του '60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κίτινγκ έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κίτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει.

Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο.

Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Πάνος Κλάδης, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κινησιολογία, χορογραφία: Φαίδρα Νταϊόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Θέατρο «Βρετάνια» (Πανεπιστημίου 7, Τηλ 210 3221579)

Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου 2023

Προπώληση: https://www.ticketmaster.gr/showEventInformation.html?idEvent=2005921

Καλοκαιρινή προσφορά έως 15 Αυγούστου: Γενική τιμή εισιτηρίων - 16 ευρώ (Η προσφορά ισχύει για τις ημερομηνίες παραστάσεων από 4 έως 22 Οκτωβρίου).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ