Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να εξασφαλιστεί η φοίτηση με ασφάλεια για όλους τους μαθητές

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας και Ενώσεων Γονέων της Αττικής για το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής

Εκρηκτική χαρακτηρίζουν οι γονείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Αγίας Παρασκευής καθώς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός φοίτησης δεκάδες μαθητές. Το σχολείο δεν διαθέτει ελεύθερες αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις νέες εγγραφές των μαθητών του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής και εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Πεντέλης - Μελισσίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Χαλανδρίου και Χολαργού - Παπάγου προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας. Εκεί, επέδωσαν το υπόμνημα που υπογράφουν και στηρίζουν μια σειρά Ενώσεις Γονέων απαιτώντας την άμεση εύρεση λύσης για τη σχολική χρονιά 2023 - '24 που θα εξασφαλίσει τη φοίτηση σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, παλιούς και νέους, και την ασφάλεια στο σχολικό τους περιβάλλον. Επίσης ζητούν την εύρεση χώρου και την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝΕΕΓΥΛ Αμαρουσίου, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

«Δυστυχώς δεν λάβαμε κάποια εγγύηση ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν κανονικά τη σχολική τους χρονιά. Τον Σεπτέμβρη δεν ξέρουμε τι θα γίνει», σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής σχετικά με τη συνάντηση, αναδεικνύοντας τις «τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας και του δήμου Αμαρουσίου για τη δημιουργία αυτής της απαράδεκτης κατάστασης».

«Η ανάγκη δημιουργίας ενός υπερτοπικού σχολείου και μάλιστα με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις κτιριακές προδιαγραφές, όπως είναι τα ΕΝΕΕΓΥΛ, αντιμετωπίζεται από τους δήμους ως καυτή πατάτα που κανείς δεν θέλει (προφανώς γιατί κοστίζουν) και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια! Είναι ένα ακόμα παράδειγμα τι σημαίνει στην πράξη η μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία στους δήμους», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, δηλώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες και η στήριξη στην Ενωση Γονέων Αγίας Παρασκευής και στον Σύλλογο Γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ για να εξασφαλισθεί η φοίτηση με ασφάλεια για όλους τους μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ