Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκρός μετανάστης σε καρότσα δουλεμπορικού

Εκλεισε η Εγνατία Οδός λόγω δουλεμπορικού που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

Την τελευταία του πνοή άφησε στην καρότσα ενός δουλεμπορικού βαν την Παρασκευή ένας μετανάστης, θύμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ που σπρώχνει καθημερινά ανθρώπους στα νύχια των αδίστακτων διακινητών και σε όλο και πιο επικίνδυνα μονοπάτια προς μια καλύτερη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιούλη αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου σταμάτησαν στην Εγνατία Οδό, μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης, το συγκεκριμένο βαν και συνέλαβαν τον διακινητή που το οδηγούσε. Ο διακινητής μετέφερε στην καρότσα του 13 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενας από αυτούς εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Απανωτά τα περιστατικά

Στο μεταξύ, κλειστό παρέμεινε για ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος των διοδίων Μέστης καθώς ένα ακόμα δουλεμπορικό όχημα, προκειμένου να αποφύγει την καταδίωξη από περιπολικά της αστυνομίας, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, κινούμενο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε την εταιρεία «Εγνατία Οδός» κι έτσι τα διόδια στο ύψος της Μέστης έκλεισαν για λίγη ώρα, προκειμένου να μην περνούν περισσότερα οχήματα.

Ακόμα, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 23 Ιούλη, ένας ακόμη διακινητής προκάλεσε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Πόρτο Λάγος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ίδιου, αλλά και τον τραυματισμό τριών διερχόμενων πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ