Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Σταθερά συνδράμουν στις πληγείσες περιοχές στο πλευρό των κατοίκων

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Τσοκάνης στη Μάνδρα
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Τσοκάνης στη Μάνδρα
Με αυταπάρνηση ρίχτηκαν και χτες στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για 3η συνεχόμενη μέρα. Χωρίς να υπολογίζουν τη συσσωρευμένη κούραση, τη ζέστη που ήταν ακόμη πιο αφόρητη στις φλεγόμενες περιοχές και την αποπνικτική ατμόσφαιρα βρέθηκαν ξανά στο πλάι των κατοίκων που προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους, σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι εθελοντικές ομάδες του Κόμματος συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στη Μάνδρα και άμεσα μοιράστηκαν στους οικισμούς που απειλούσε η φωτιά, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια και έχει φτάσει μέχρι στιγμής στη Ν. Πέραμο.

Με πυκνό καπνό να έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή ομάδες έφτασαν στον οικισμό Νέα Ζωή - Καντήλι, όπου είχε δοθεί νωρίτερα εντολή εκκένωσης. Εφόρμησαν στην άκρη του οικισμού που οι φλόγες είχαν σταματήσει στα πρόθυρα των σπιτιών. Με κλαριά στα χέρια, με κουβάδες, με ένα λάστιχο από ένα σπίτι και με άλλους τρόπους συνέδραμαν την αντιμετώπιση μικρών εστιών και των αναζωπυρώσεων. Βοήθεια έδωσαν και στις πυροσβεστικές δυνάμεις αφού οι μάνικες έπρεπε να απλωθούν και να μαζευτούν για εκατοντάδες μέτρα.

Φτάνοντας το μεσημέρι, η ζέστη κορυφώθηκε, η καταπόνηση ήταν παραπάνω από αισθητή αλλά μόλις γίνεται γνωστό ότι η φωτιά πάει προς Βλυχάδα και απειλούνται σπίτια τα μαζεύουν άρον άρον και κινούνται προς τα εκεί. Φεύγοντας μια ηλικιωμένη λέει «σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε», γεμίζοντας τους εθελοντές με αυτό τον απλό τρόπο πρόσθετο κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια.


RIZOSPASTIS

Σε λίγα λεπτά οι ομάδες του ΚΚΕ βρέθηκαν στη Βλυχάδα, οι ριπές του ανέμου ήταν συνεχείς, η μυρωδιά της στάχτης γινόταν όλο και πιο έντονη, ενώ ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει για τα καλά. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά λόγω και των δυσχερών συνθηκών και έτσι ξεκίνησαν με τα πόδια να ανηφορίζουν προς τα σπίτια που ήταν περιτριγυρισμένα από καπνό. Τα εργαλεία, νερά και άλλα συμπράγκαλα τα είχαν στα χέρια. Εκεί συνέβαλαν επίσης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς αλλά και βοήθησαν κατοίκους να αποχωρήσουν από την περιοχή καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση.

Επίσης, εθελοντικές ομάδες του ΚΚΕ βρέθηκαν σε πληγέντες οικισμούς της περιοχής για τυχόν αναζωπυρώσεις προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεσή τους και παρέχοντας βοήθεια στους κατοίκους. Το πρωί, τους πληγέντες οικισμούς Νέα Ζωή Μάνδρας και Νέο Πόντο Μαγούλας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Χρήστο Τσοκάνη, βουλευτή Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, τον Αλέξη Κάμπα, Γραμματέα της ΤΕ ΒΔ της ΚΟ Αττικής και μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και τον Μπάμπη Θεοδώρου, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ συνέδραμαν κατοίκους και πυροσβέστες και στα άλλα βασικά μέτωπα σε Λουτράκι και Ρόδο.


RIZOSPASTIS

Στη Ρόδο η περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μαρία Χατζηγιάννη, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενώ επικοινώνησε και με τον περιφερειάρχη ζητώντας του ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς.


Οι δυνάμεις του ΚΚΕ συνδράμουν την κατάσβεση

RIZOSPASTIS

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ συνδράμουν την κατάσβεση

RIZOSPASTIS


Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Ρόδο
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Ρόδο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ