Τρίτη 27 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Κούβα

Ενάντια στον δολοφονικό αποκλεισμό

Από την κινητοποίηση έξω από τον Λευκό Οίκο
Από την κινητοποίηση έξω από τον Λευκό Οίκο
Μαχητική κινητοποίηση έξω από τον Λευκό Οίκο, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, καλλιτέχνες και φοιτητές από όλη τη χώρα, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας, που υφίσταται εδώ και δεκαετίες τις συνέπειες του δολοφονικού αποκλεισμού του νησιού που επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ.

Απαίτησαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να άρει το βάρβαρο εμπάργκο και να αφαιρέσει την Κούβα και την κυβέρνησή της από τη λίστα των «υποστηρικτών της τρομοκρατίας».

Ομιλία στους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του σωματείου της «Amazon», Amazon Labor Union, Κρις Σμολς, που ήταν πρόσφατα στην Αθήνα προσκεκλημένος του ΠΑΜΕ. Ο Σμολς κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να σταματήσει τα ψέματα περί «τρομοκρατίας» και να άρει άμεσα το εμπάργκο κατά του λαού της Κούβας.

Τα πανό και πλακάτ των διαδηλωτών είχαν ως βασικό σύνθημα τις φράσεις: «Αφήστε την Κούβα να ζήσει», «Τερματίστε το εμπάργκο των ΗΠΑ», «Η Κούβα δεν είναι μόνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ