Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Κεραυνοβολήθηκε εργάτης σε επισκευαζόμενο βαπόρι

Πέραμα: Από τη χθεσινή παρέμβαση στο βαπόρι όπου έγινε το «ατύχημα»
Πέραμα: Από τη χθεσινή παρέμβαση στο βαπόρι όπου έγινε το «ατύχημα»
Ενα ακόμα εργατικό «ατύχημα» μετράει από χτες η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης μέτρων προστασίας. Πρόκειται για 37χρονο σωληνά ο οποίος χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών στο επιβατηγό πλοίο «Ανεμος».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγγελίες, στο σημείο όπου εργαζόταν ο 37χρονος τα καλώδια ήταν γυμνά και ο ίδιος γλίτωσε τα χειρότερα την τελευταία στιγμή. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Στον χώρο του εργατικού «ατυχήματος» έσπευσαν επιτόπου μέλη του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, όπου και διέκοψαν κάθε εργασία στο πλοίο.

Η μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς για να φεύγουν γρήγορα τα πλοία και να μη χάσουν κανένα ναύλο οι εφοπλιστές, οι ανειδίκευτοι εργάτες που τους βάζουν να κάνουν ειδικευμένες εργασίες, η υπονόμευση των μεικτών 5μελών Επιτροπών Ελέγχου στα επισκευαζόμενα πλοία, η άρνηση των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - κατ' εντολή βέβαια των εργοδοτών - να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών, που αφορά και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, έχουν ως αποτέλεσμα κάθε βδομάδα οι εργαζόμενοι της Ζώνης να μετράνε και έναν σακατεμένο, ενώ τρεις βδομάδες πέρασαν από τον τελευταίο νεκρό συνάδελφό τους.

Το χτεσινό εργατικό «ατύχημα» ήρθε πέντε 24ωρα (15 Ιούνη) μετά τη βουτιά στο κενό που έκανε με το κεφάλι 27χρονος εργαζόμενος από επικίνδυνη σκαλωσιά, για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αττικόν» σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή αυτό το «ατύχημα», την επόμενη μέρα στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να γίνουν πράξη οι πρόσφατες δεσμεύσεις (εντατικοποίηση των ελέγχων στα πλοία για τα μέτρα προστασίας, να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ κ.ά.), γιατί όλα προειδοποιούν για «μεγάλο κακό». Ταυτόχρονα, διαμήνυσαν ότι ο αγώνας τους για να δουλεύουν ανθρώπινα και να γυρίζουν στις οικογένειές τους όρθιοι και υγιείς θα κλιμακωθεί.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αλλεπάλληλα τα «ατυχήματα» στην καθαριότητα

Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» διακομίστηκε χτες το πρωί μία ακόμα εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, όταν κάτω από άγνωστες έως τώρα συνθήκες η 40χρονη εργαζόμενη χτύπησε και τραυματίστηκε στο χέρι, στην περιοχή της 25ης Μαρτίου.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, άλλη εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου τραυματίστηκε στο κεφάλι από κάδο απορριμμάτων, κατά τη διαδικασία της αποκομιδής από απορριμματοφόρο.

Σημειωτέον, το πρωί της Παρασκευής 16 Ιούνη άλλη μια εργαζόμενη τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς, όταν την χτύπησε μηχανή κατά τη διάρκεια της αποκομιδής, στην οδό Υψηλάντου. Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι έσπασε τον αστράγαλο του αριστερού της ποδιού.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στον δήμο Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος μαζικά στη συνέλευση του Σωματείου τους σήμερα Τετάρτη στο δημαρχείο, να κλιμακώσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ