Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μον Ντιέ!!! «Κομμουνισταί» σε συναυλία συμφωνικής!!!

Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου (Σ. Τ.), ψάχνοντας - καθώς φαίνεται - μια ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του ΚΚΕ, την ανακάλυψε τελικά στην παρουσία στελεχών του Κόμματος στην πρώτη πανελλήνια εκτέλεση της 3ης Συμφωνίας (της Πρωτομαγιάς) του Ντ. Σοστακόβιτς, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μάη στο Θέατρο «Ολύμπια».

Σε άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο 10-11/6/2023», η Σ. Τ. «αποκαλύπτει» ότι οι «ΚΚΕδες» πήγαν να ακούσουν Σοστακόβιτς, διότι είναι «ρωσόφιλοι» και μάλιστα από την εποχή ...των Ορλώφ, δηλαδή τουλάχιστον από το 1770 (!!!) και διότι έχουν «άγνοια της Ιστορίας και την παραχαράσσουν».

Οι γελοιότητες αυτές, όμως, δεν είναι καθόλου «αθώες».

Η Σ. Τ., με διατυπώσεις όπως ότι το ΚΚΕ συγχέει τη ρωσία με τη Σοβιετική Ενωση, ή ότι «οι Κουκουέδες θεωρούν τους Ρώσους συμπατριώτες τους», επιχειρεί να αποδείξει πως το ΚΚΕ είναι φίλα προσκείμενο στη Ρωσία του Πούτιν, αν όχι και «πρακτορείο» των συμφερόντων της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας. Φυσικά δεν μπορεί να μη γνωρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ για τον Ρωσο-ΝΑΤΟικό πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και για τον ρόλο του Πούτιν στις ανατροπές του σοσιαλισμού και στην εδραίωση του καπιταλισμού στη Ρωσία.

Ομως αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στον ζήλο της να στηρίξει τη βρώμικη προπαγάνδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ότι όποιος δεν είναι μαζί τους είναι με τον εχθρό. Αλήθεια, σε τι διαφέρει η τοποθέτηση της Σ. Τ. από τις άθλιες δικαιολογίες των αστικών κυβερνήσεων του παρελθόντος, για τους άγριους διωγμούς κατά των κομμουνιστών;

Οσο για τον Σοστακόβιτς, καλύτερα να μην τον πιάνει στο στόμα της, γιατί στο όνομα της υπεράσπισής του «λερώνει» το όνομά του, παρουσιάζοντάς τον σαν ένα κακόμοιρο, συμβιβασμένο ανθρωπάκι, θύμα και έρμαιο μιας απολυταρχικής εξουσίας. Φυσικά ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της, όπως και όλων εκείνων που αναμασά τα λόγια τους. Να αποσυνδεθεί το μεγαλειώδες έργο του συνθέτη από την κομμουνιστική ιδεολογία του, για να μπορεί να «πωλείται» καθαρό, χωρίς να θυμίζει τίποτα από τη σοσιαλιστική κοινωνία στην οποία γεννήθηκε και άνθισε.

Προς μεγάλη της δυσαρέσκεια, μάλιστα, πληροφορούμε την Σ.Τ. ότι το ΚΚΕ μαζί με «Ρώσους» απολαμβάνει «Αυστριακούς», «Γερμανούς», «Ιταλούς», «Γάλλους», «Πολωνούς», «Αμερικανούς» και άλλους συνθέτες, και ότι κανέναν δημιουργό που άντλησε την έμπνευσή του από τον λαό δεν θα τον χαρίσει στην αστική τάξη και στους απολογητές της.


Γ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» και η διαπάλη γύρω από αυτή(2019-05-04 00:00:00.0)
Για τη ζωή και το έργο του Σοβιετικού συνθέτη(2016-10-18 00:00:00.0)
Ελεύθερος από την υποταγή στους εκατομμυριούχους...(2016-01-23 00:00:00.0)
Ο Μίκης και οι Ρώσοι συνθέτες(2010-03-11 00:00:00.0)
Ρώσοι συνθέτες και Θεοδωράκης(2010-02-27 00:00:00.0)
Ντιμίτρι Σοστακόβιτς: Ο μελουργός της επανάστασης(1999-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ