Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Κάθε κυβέρνηση δεσμεύεται από το Μεσοπρόθεσμο και τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις»

Τόσες «όσες είναι εφικτές και ρεαλιστικές» οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

Σε μια προσπάθεια να «καρφώσει» την «κρυφή ατζέντα», όπως είπε, της ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε το ολοφάνερο κοινό τους πρόγραμμα, ομολογώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ και το Μεσοπρόθεσμο - μνημόνιο δεσμεύουν όλες τις κυβερνήσεις και πρέπει σ' αυτούς να «κουμπώνουν» τα προγράμματά τους!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια να αντικρούσει την κατηγορία της ΝΔ για το πόσο κοστίζει το πρόγραμμά τους, επικαλέστηκε το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» που κατέθεσε η ΝΔ τον Απρίλη κατηγορώντας τη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι... παροχολογεί και ότι όσα λέει δεν χωράνε στον δημοσιονομικό κορσέ της ΕΕ!

«Κάθε κυβέρνηση δεσμεύεται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο καταθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε χαρακτηριστικά ισχυριζόμενος ότι «εμείς θα καταθέσουμε - αν είμαστε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου - ένα άλλο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι αυτό», που θα κινείται όμως σε κάθε περίπτωση στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, αφού, όπως είπε, αυτό θα γίνει «προφανώς λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που θα ισχύουν για κάθε κυβέρνηση». Ενώ με βάση αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, επιστράτευσε πάλι τις φαιδρότητες ότι εκείνος θα ...δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο φορολογώντας τα «υπερκέρδη», την ώρα που θα ενισχύεται ο μηχανισμός ο οποίος θα εξασφαλίζει φοροασυλία και κέρδη με ουρά στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ο λαός θα πληρώνει τα σπασμένα.

Αποκαλυπτικό άλλωστε για το πώς με βάση το κοινό τους πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κάνει... σκληρή «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» στη ΝΔ, για να «τρέξει» την πολιτική εμπορευματοποίησης και στην Υγεία, ήταν και το σημείο της παρέμβασής του όπου παραδέχτηκε ότι αν κυβερνήσει δεν θα προβεί σε προσλήψεις στο ΕΣΥ με βάση τις ανάγκες αλλά με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες κάνοντας «όσες είναι εφικτές και ρεαλιστικές» με βάση το ζύγι του κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο και το αστικό κράτος (βλέπε και θέμα σελ. 15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ