Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Την Τετάρτη διαδηλώνουν στις Σέρρες για το νοσοκομείο

Σε πανσερραϊκό συλλαλητήριο, υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου Σερρών, την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7 μ.μ. μπροστά από τη Νομαρχία Σερρών, καλούν το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών «Ο Αγιος Λουκάς», η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Σερρών και το Σωματείο Συμβασιούχων Νοσοκομείου Σερρών.

Καταγγέλλουν ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η αύξηση των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η εντατικοποίηση της εργασίας, έχουν ως αποτέλεσμα κλείσιμο κλινικών, εξωτερικά ιατρεία που υπολειτουργούν, με μεγάλες αναμονές, μεγάλη λίστα αναμονής στα τακτικά χειρουργεία, αναστολή πραγματοποίησης τακτικών χειρουργείων, μεγάλες αναμονές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τα σωματεία διεκδικούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Σερρών, πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, νέο σύγχρονο οργανισμό βασισμένο στις ανάγκες των κατοίκων του νομού σε υπηρεσίες Υγείας. Επίσης, πλήρη στελέχωση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας για την κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες αποκατάστασης, πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ (και με ιατρικό προσωπικό), καθώς και των οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Σερρών, για την άμεση και ασφαλή μεταφορά των ασθενών. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Χανιά: Διεκδικούν την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τις πύλες του Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διεκδικώντας την ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ, καθώς επίσης διπλασιασμό και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους ανεξαιρέτως.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο καθορισμός του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έγινε με αντιεπιστημονικό τρόπο, με αποτέλεσμα μια σειρά επαγγελμάτων να υποβαθμίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους, ενώ άλλες ειδικότητες να μένουν εκτός. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να δημιουργήσουν εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων, ενώ όλοι υπόκεινται στον ίδιο κίνδυνο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές του, Μίλτο Κλωνιζάκη, Αλέκο Μανουσάκη και Γιάννη Ντουνιαδάκη. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ εξέφρασαν τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και στο δίκαιο αίτημα επαναφοράς του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, κάτι που τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν ως κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ