Τρίτη 25 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καμιά σκέψη για συγχώνευση των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Εδεσσας

Με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ενάντια στην απόφαση των Διοικήσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας και των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Εδεσσας να αναστείλουν την ανοικτή εφημερία του παθολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και να διακομίζουν τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία στο Νοσοκομείο Εδεσσας.

Πρόκειται για βήμα στην κατεύθυνση της λειτουργικής συγχώνευσης των τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού που υποβαθμίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή αποτελεί επίσημη ομολογία της κατάρρευσης της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, που εδώ και μήνες δεν έχει το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται για να συνταχθεί το πρόγραμμα εφημέρευσης.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την πλήρη στελέχωση των τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Εδεσσας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Απαίτησαν τη μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων και απέρριψαν με αποφασιστικότητα τα σχέδια για συγχώνευση/κατάργηση τμημάτων ή κλινικών, καθώς και τους σχεδιασμούς για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων.

Ακόμη διαμήνυσαν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό τις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων, τη Δευτέρα 1η Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ