Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιγαντιαίες πρόβες πολέμου από τη Δευτέρα

INTIME NEWS

Ξεκινούν τη Δευτέρα άλλες δύο ασκήσεις αμερικανοΝΑΤΟικού χαρακτήρα στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, ξεκινά η Πολυεθνική Αεροπορική Ασκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023», που θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης) στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών έως τις 4 Μάη και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις η Κυπριακή Δημοκρατία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ιορδανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Σαουδική Αραβία και η Σλοβενία.

Επίσης στην Ασκηση θα συμμετάσχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς και με παρατηρητές η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, το Μαυροβούνιο, το Μπαχρέιν, η Σλοβακία και η Τυνησία. Επισήμως, η «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023» «αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των συμμετεχουσών Χωρών, με τη διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης και εκτέλεση πολύπλοκων και απαιτητικών σεναρίων που προσομοιάζουν συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων», μια πραγματική πρόβα πολέμου δηλαδή.

Παράλληλα και συνδυαστικά με την «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023» θα διεξαχθεί η Διεθνής Ασκηση Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) με την ονομασία «ΩΡΙΩΝ 23», με τη συμμετοχή ΕΔ-ΔΕΕ από τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Βόρεια Μακεδονία, τις ΗΠΑ, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, καθώς και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα - ΕΚΑΜ) και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών - ΜΥΑ), σε άλλη μια απόδειξη της παραπέρα στρατιωτικοποίησης των Σωμάτων Ασφαλείας. Θα έχει επίσης παρατηρητές από την Αίγυπτο και το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ