Πέμπτη 20 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Ξεπλένει» μέχρι και τη ΝΔ για να αλιεύσει ψήφους!

Την αξίωση απ' τον ελληνικό λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τάχα «μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά του και όχι με βάση τους καταναγκασμούς της τρόικα» απηύθυνε απ' τη Δράμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χτες βράδυ.

Σε μια προσπάθεια να «σβήσει» το γεγονός ότι πέραν των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησης της χώρας απ' το κόμμα του, με τα γνωστά σε όλο τον λαό αποτελέσματα - ακόμα και σε τομείς που καμία σχέση δεν είχαν με το μνημόνιο, όπως π.χ. τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη αμερικανική βάση - ακολούθησαν άλλα 4, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει στη Βουλή όλα τα κρίσιμα νομοθετήματα της ΝΔ.

Από την ομιλία του ξεχώρισε το νέο «ξέπλυμα» που επιφύλαξε στη ΝΔ και στην αντιλαϊκή πολιτική της, ισχυριζόμενος πως τάχα... ξεστράτισε από τις «δημοκρατικές» αρχές της, εκθειάζοντας τον ρόλο της στη μεταπολίτευση (!) αποδίδοντάς της έως και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Ολα αυτά για να αλιεύσει ψήφους από «συντηρητικούς πολίτες» που «δυσφορούν με την υποβάθμιση» του κόμματος και της κυβέρνησης σε «Μητσοτάκης ΑΕ», όπως είπε.

Υπερασπίστηκε επίσης τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «πατριωτική» επιλογή, σημειώνοντας ότι υπό άλλες συνθήκες, η σημερινή Β. Μακεδονία θα έμπαινε στο ΝΑΤΟ «με το συνταγματικό της όνομα» (Μακεδονία) και ότι θα αλώνιζαν χώρες όπως η Τουρκία, χαϊδεύοντας τα αυτιά όσων κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χάρισε» τον όρο «Μακεδονία» στη γειτονική χώρα.

Εννοείται βέβαια πως δεν ακούστηκε κουβέντα για το γεγονός ότι τη συμφωνία επέβαλαν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα και ότι από τις προβλέψεις της παραμένουν ανοιχτές οι εστίες για μελλοντική όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στο ίδιο ακροατήριο, «λεοντάρισε» ότι παρέδωσε στη ΝΔ Αιγαίο και δεν έχει σκοπό να ανεχθεί «Τουρκοαιγαίο», όταν μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε ΝΑΤΟική θάλασσα, βάζοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και παρουσιάζοντας ως δήθεν «προστάτες» τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ρίχνουν «νερό στον μύλο» της τουρκικής προκλητικότητας.

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας το «τουρνέ» επίδοσης των διαπιστευτηρίων του σε ξένα κέντρα, μετά τις συναντήσεις με Μπλίνκεν, Αμερικανό πρέσβη κ.τ.λ., ο Αλ. Τσίπρας σήμερα και αύριο επισκέπτεται τη Γερμανία, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Die Linke αλλά και τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Ολ. Σολτς στα γραφεία του SPD.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ