Στη φάση των «16» στο Barcelona Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5 στον κόσμο), νικώντας εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) τον Πέντρο Κασίν (Νο 68) για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να αναζητούν τα «πατήματά» τους, η διαφορά δυναμικότητας όμως ήταν εμφανής και ο Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει τη νίκη.
Στους «16» ο Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Ντένις Σαποβάλοφ (Νο 28), ο οποίος χτες νίκησε επίσης με 2-0 σετ τον Κόβαλικ.
Αντίθετα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία αγωνιζόταν χθες στο Stuttgart Open, όπου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-3), με κακή απόδοση στο πρώτο σετ και ελαφρώς βελτιωμένη στο δεύτερο, κάτι που όμως δεν στάθηκε αρκετό ώστε να αποτρέψει την ήττα και τον αποκλεισμό της Ελληνίδα τενίστριας από το τουρνουά.