Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να προχωρήσει η απόφαση για ονοματοδοσία της οδού Μ. Σαχίνη

Ο κομμουνιστής αγωνιστής Μήτσος Σαχίνης
Ο κομμουνιστής αγωνιστής Μήτσος Σαχίνης
Για την πρωτοφανή, απαράδεκτη καθυστέρηση 6 περίπου ετών στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί οδός στην Τούμπα σε οδό Μήτσου Σαχίνη διαμαρτύρεται ο Αγάπιος Σαχίνης, ως γιος του Μήτσου Σαχίνη αλλά και ως μέλος του Συνδέσμου Φυλακισμένων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ) και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Με δήλωσή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Π. Λεκάκη, την οποία κοινοποιεί προς τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα, τους δημοτικούς συμβούλους και τα ΜΜΕ, καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθείται από τη διοίκηση του δήμου, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το θέμα είχε επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/12/2022 η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τότε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δεσμευτεί ότι θα εντάξει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, κάτι που δεν έπραξε, όπως δεν το έπραξε ούτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έναν μήνα μετά, τη Δευτέρα 30/1/2023. Επικαλέστηκε ότι «ξέχασε» να εντάξει το θέμα στην ημερήσια διάταξη και διαβεβαίωσε ότι ήταν έτοιμη η εισήγηση της υπηρεσίας με σύμφωνη γνώμη για μετονομασία ολόκληρης της σημερινής οδού Επιδαύρου σε οδό Μήτσου Σαχίνη.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ονομαστεί η συγκεκριμένη οδός Μήτσου Σαχίνη έχει ληφθεί στις 24/7/2017.

Στη δήλωσή του ο Αγάπιος Σαχίνης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Διαμαρτύρομαι για την πρωτοφανή, απαράδεκτη καθυστέρηση έξι περίπου ετών στην υλοποίηση ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απόδοση τιμής σε έναν από τους εργάτες που συμμετείχαν ενεργά στην ιστορική εργατική εξέγερση του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη. Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με τον ΕΛΑΣ. Καταδικασμένο σε ισόβια και φυλακισμένο γι' αυτή τη δράση του. Ξανά καταδικασμένο σε ισόβια και δεσμώτη της χούντας. Επί χρόνια συνδικαλιστή και βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ».

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει και το ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967 - 1974.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ