Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Οι μεταλλωρύχοι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ

Περιοδεία του Λ. Στολτίδη στα μεταλλεία Χαλκιδικής

Περιοδεία στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, που εκμεταλλεύεται η «Ελληνικός Χρυσός», πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Αφού μοιράστηκε πλατιά το τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ ενόψει των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών στους μεταλλωρύχους, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - συζήτηση.

Ο Μανώλης Μανώλης, εργαζόμενος της «Ελληνικός Χρυσός» στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας και υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να σπάσουν τον φόβο. «Οι μεταλλωρύχοι πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους», είπε και τόνισε ότι «σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι δίπλα τους».

Ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, με τον αγώνα τους κι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Επισήμανε ότι για όλα τα δεινά που βιώνει αυτήν τη στιγμή ο λαός «έχουν βάλει την υπογραφή τους όλες οι αστικές κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή που δίνει πράσινο φως στο κεφάλαιο να μαυρίζει τη ζωή των εργαζομένων για την εξασφάλιση των κερδών του». Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τους μεταλλωρύχους, όπως η υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η επαναφορά του ορίου θεμελίωσης σύνταξης στα 50 έτη αντί στα 57 που ισχύει σήμερα για τους υπογείτες μεταλλωρύχους, η άμεση ενίσχυση και στελέχωση των τμημάτων Επιθεώρησης Μεταλλείων με το απαραίτητο προσωπικό, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή, να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος και, τέλος, για το απαράδεκτο χαράτσι που επέβαλαν στους μεταλλωρύχους με το ασφάλιστρο.

Ο Λ. Στολτίδης υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να προσληφθούν από την «Ελληνικός Χρυσός» οι 92 πρόσφατα απολυμένοι από την εργολαβική εταιρεία «Edilmac» και κάλεσε τους μεταλλωρύχους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και στις εκλογές «γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί το ΚΚΕ μιλάει καθαρά, γιατί ό,τι κερδίζουμε το κερδίζουμε με τους αγώνες και το ΚΚΕ δίπλα μας, γιατί το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ