Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να «αλλάξει σελίδα» το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Κάλεσμα των συνδικαλιστών της ΔΑΣ στους αντιπροσώπους του 32ου Συνεδρίου

Κάλεσμα στήριξης στους αντιπροσώπους που συγκροτούν το 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, απευθύνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ (ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Τονίζουν ότι η μαζική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ «είναι η προοπτική για να "ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ" το Εργατικό Κέντρο. Για να βγει από το τέλμα και την ανυποληψία. Για να γίνει δεύτερο σπίτι για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο. Για να αποκτήσει ζωντάνια, συλλογική λειτουργία, δράση, για να γίνει πραγματική κυψέλη των συνδικάτων, να δώσει ώθηση στη λειτουργία και τη μαζικοποίησή τους. Για να εκφράσει με συνέπεια τις αγωνίες, τα αιτήματα, το δίκιο και τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Γιατί, όπως εξηγούν, «ένα τέτοιο Εργατικό Κέντρο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Αθήνας. Ιδιαίτερα τώρα που προετοιμάζεται νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, όλου του λαού».

Θυμίζουν άλλωστε ότι η πλειοψηφία στη διοίκηση του ΕΚΑ προσπάθησε είτε με την αδράνειά της είτε με την υπεράσπιση της πολιτικής των επιχειρηματικών ομίλων να υπονομεύσει τους αγώνες των τελευταίων χρόνων. Και αναδεικνύουν τη «μεγάλη ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ - όσες αποχρώσεις και αν έχουν, όπως και αν βαφτίζονται - που συγκροτούν το προεδρείο για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας». Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι οι παραπάνω προβάλλουν πλαίσιο αιτημάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, «προωθούν τη γραμμή του "κοινωνικού εταιρισμού" και έδωσαν επιπλέον όπλα στη μεγαλοεργοδοσία για την ανατροπή θεμελιωμένων δικαιωμάτων με την υπογραφή συμβάσεων με μειώσεις μισθών, την εξάπλωση των "ελαστικών" μορφών απασχόλησης και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε χώρους δουλειάς και κλάδους».

Από την άλλη, ξεκαθαρίζουν ότι «μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ επιδιώκουμε να εκφράσουμε την ανάγκη για την ισχυροποίηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να ριζώσει η οργανωμένη απάντηση σε όλους τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους. Να γίνουν όλα τα συνδικάτα - και το ΕΚΑ - όργανο πάλης και υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.

Απαλλαγμένο από την επιρροή της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, από τις επιδιώξεις και τους στόχους του κεφαλαίου.

Η άνοδος του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ θα δώσει νέα ώθηση και νέες δυνατότητες στην οργάνωση της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης στην Αθήνα».

Καλεί τους αντιπροσώπους να κάνουν κριτήριό τους την πορεία και τη δράση Εργατικών Κέντρων «που άλλαξαν χέρια, που στη διοίκησή τους αναδείχτηκαν πρωτοπόροι αγωνιστές όπως στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα, στον Πειραιά, στην Εύβοια και τα μετέτρεψαν από "νεκροταφεία" σε ζωντανά και πρωτοπόρα όργανα πάλης των εργαζομένων, ανοιχτά για όλα τα συνδικάτα, με δημοκρατική - συλλογική λειτουργία και με πολύμορφη δραστηριότητα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Αυτά πρέπει να ζυγίσει καλά κάθε εργαζόμενος, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος, απ' όποια παράταξη και αν έχει εκλεγεί, με τις επιμέρους διαφωνίες και παρατηρήσεις που μπορεί να έχει, που θα δοκιμάζονται άλλωστε και θα κρίνονται μέσα στην ίδια την πάλη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τη ΔΑΣ για να αλλάξει σελίδα, για τις ταξικές μάχες της επόμενης μέρας(2023-02-10 00:00:00.0)
Με κριτήριο την πάλη για τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων(2021-09-22 00:00:00.0)
Να εξασφαλίσουμε Συνέδριο με επίκεντρο τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων(2020-02-08 00:00:00.0)
Η διοίκηση του σωματείου σταθερά στις ταξικές δυνάμεις(2013-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ