Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε 48ωρη απεργία για τις Συμβάσεις οι ναυτεργάτες

Δεν «θα λύσει κάβος» στις 8 και 9 Φλεβάρη

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Φλεβάρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, προχωρούν οι ναυτεργάτες. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 8 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 10 Φλεβάρη.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στα πλοία «Blue Star» (σταθμός ΗΣΑΠ), ενώ από τα χαράματα της ίδιας μέρας θα δώσουν τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολύτιμη παρακαταθήκη τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 25 Οκτώβρη και 9 Νοέμβρη, με 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την κατάργηση του 4150/2013 για τις οργανικές συνθέσεις, την απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων του ΚΙΝΔ», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα τρία σωματεία. Καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι εφοπλιστές, οι οποίοι «απολαμβάνουν σωρεία προκλητικών προνομίων, επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών» που τους εξασφαλίζει η κυβέρνηση, στα ποντοπόρα - μεσογειακά - ακτοπλοϊκά φορτηγά δεν ανανεώνουν τις ΣΣΕ από το 2010, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων δεν εφαρμόζουν ούτε τα ελάχιστα που προβλέπουν οι ΣΣΕ.

«Ολοι στον απεργιακό αγώνα, στους καταπέλτες των πλοίων, να μη λύσει κάβος, να μη γυρίσει προπέλα» είναι το κάλεσμα που απευθύνουν τα σωματεία. Διεκδικούν: Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ουσιαστικές αυξήσεις, πάνω από 12%, που να καλύπτουν τον πληθωρισμό. Οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας ενάντια στην υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. Απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων στην αναθεώρηση του ΚΙΝΔ. Θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, της Υγείας.

Στο μεταξύ, σε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Φλεβάρη προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της Ναυτικής Εκπαίδευσης, μετά από απόφαση του σωματείου τους, της Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ). Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της και καλεί εκπαιδευτικούς, μετεκπαιδευόμενους και σπουδαστές να δυναμώσουν τον αγώνα για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, ανώτατη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ