Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι μάχες των μαχών για το ΚΚΕ δίνονται στην οργάνωση του αγώνα

Eurokinissi

Σε αντίθεση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζουν «μάχη των μαχών» τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπου ο ένας βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, το ΚΚΕ θεωρεί μάχες των μαχών τις προσπάθειες των εργαζομένων να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες δουλειάς, να διεκδικήσουν, να οργανώσουν απεργία, στην ύπαιθρο οι αγρότες, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή.

Η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο τις υποκλοπές, παρατήρησε ωστόσο ότι οι παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 δεν χαρακτηρίστηκαν «δημοκρατική εκτροπή», καθώς - όπως είπε - για ορισμένους είναι ανεκτό ή και επιθυμητό να παρακολουθείται το ΚΚΕ.

Πρόσθεσε δε ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ενέργειες να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάρος του ΚΚΕ, παρότι η ΝΔ την αναφέρει από χτες περιστασιακά για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας ότι και επί διακυβέρνησής της υπήρξαν κρούσματα. Την ίδια ώρα, σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει κουβέντα και το ΠΑΣΟΚ ψελλίζει κάτι πού και πού.

Το αποκορύφωμα, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, που ναι μεν υπέγραψε για τη σύγκλησή της αλλά αποχώρησε, για να μη γίνει συζήτηση, κάνοντας συνειδητή επιλογή συγκάλυψης όσον αφορά τις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ.

Ενώ σχολιάζοντας τα ερωτήματα της κυβέρνησης που τάχα ρωτάει για το πώς είναι δυνατόν όλο το προηγούμενο διάστημα να διέρρεαν μέσα από την ΕΥΠ απόρρητα έγγραφα, τα οποία δόθηκαν κανονικά σε ΜΜΕ, αναφέρθηκε στα γεγονότα και με βάση αυτά ρώτησε: «Εχουμε δικαίωμα εμείς ως ΚΚΕ, θύμα παρακολούθησης από πάντα, να σκεφτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρχουν θύλακες, διαπλεκόμενοι, άλλοτε με οικονομικά ή με πολιτικά συμφέροντα, ή κι αν δεν είναι ταυτισμένοι με κόμματα - δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις - υπηρετούν ή βοηθάνε, εξυπηρετούν διάφορα σενάρια;».

Και ξεκαθάρισε ότι τα σκάνδαλα, που υπάρχουν παντού, σε όλες τις χώρες, βγαίνουν οργανωμένα είτε από ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς ομίλους, είτε σε διασύνδεση με πολιτικούς παράγοντες, και χρησιμοποιούνται πολλές φορές για αναδιατάξεις ή για στερέωση του πολιτικού σκηνικού. «Επομένως, στο ίδιο το σύστημα, μέσα σε αυτό το σύστημα, στην αστική δημοκρατία, όλα χωράνε», τόνισε, από την άρση του αστικού κοινοβουλίου για ένα διάστημα έως την άρση απορρήτου που έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που ρίχνει το βάρος στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων, οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που θα πάει χαμένη αν δεν εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ, αφού «χαμένη ψήφος είναι αυτή που πάει στα κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ