Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Για ακόμα μια φορά βρέθηκαν στον δρόμο οι καλλιτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους, οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολών.

Με την παρουσία τους έξω από το υπουργείο Παιδείας απαίτησαν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22, το οποίο βάζει σφραγίδα στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων των καλλιτεχνών, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια έχουν αφεθεί στον αέρα. Ενώ παράλληλα έθεσαν στο προσκήνιο το αίτημα για ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των καλλιτεχνικών σωματείων και των σπουδαστών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αγγελο Συρίγο, ο οποίος επανέλαβε τη γνωστή πια «καραμέλα» ότι η αναγνώριση των σπουδών τους δεν θα έπρεπε να απασχολεί τους καλλιτέχνες, αφού προλαμβάνονται εκτός προσοντολογίου. Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών έθεσαν για ακόμα μια φορά το ερώτημα, αφού το ΠΔ δεν επηρεάζει τους όρους πρόσληψης, αμοιβής, εργασίας, γιατί δεν το αποσύρει η κυβέρνηση, όπως απαιτούν από την πρώτη στιγμή οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές;

Ακόμα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι κάποια στιγμή θα συσταθούν διυπουργικές επιτροπές, που θα εξετάσουν τα διαχρονικά προβλήματα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, παραπέμποντας, ουσιαστικά, το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες... Ενώ, ανακοίνωσε ότι οι μουσικοί θα καταταγούν στο επίπεδο 5, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την υποβάθμισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ