Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΛΙΟΥ - «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Πολύμορφες εκδηλώσεις για την Ειρήνη και τη φιλία των λαών

Η ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου και η «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν πολύμορφες δράσεις με θεματικούς άξονες την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών και τίτλο που δανείζονται από τα λόγια του μεγάλου Τούρκου ποιητή - αγωνιστή - διεθνιστή, Ναζίμ Χικμέτ: «...Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».

Οι δράσεις θα γίνουν από το Σάββατο 21 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Ιλίου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΒΙΟΦΙΑΛ - Πωγωνίου 80 και Ηροδότου).

Ολες τις μέρες θα λειτουργεί Εκθεση εικαστικών (Καθημερινές πρωί: 9.00 - 14.00 και απόγευμα: 17.30 - 20.00, Σάββατο και Κυριακή πρωί 10.00 - 13.00 και απόγευμα 18.00 - 20.00). Θα παρουσιαστούν έργα των ζωγράφων Τάκη Βαρελά και Irfan Ertel, καθώς και της Αϊσέ Γιαλτιρίμ, ζωγράφου - γλύπτριας, ανιψιάς του Ναζίμ Χικμέτ.

Πρόγραμμα κεντρικών εκδηλώσεων:

Σάββατο 21 Γενάρη 2023 // 7 μ.μ.

Εγκαίνια έκθεσης (Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 μ.μ.)

Αφιέρωμα στον Τούρκο αγωνιστή, διεθνιστή, ποιητή Ναζίμ Χικμέτ // 7.45 μ.μ.

Στο αφιέρωμα συμμετέχει το μουσικό σχήμα «Ρωμιοσύνη», το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου

Θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα βίντεο με χαιρετισμούς:

- Της Αϊσέ Γιαλτιρίμ, ζωγράφου - γλύπτριας, ανιψιάς του Ναζίμ Χικμέτ

- Εκπροσώπου της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας

Σάββατο 28 Γενάρη 2023 // 7 μ.μ.

Παρουσίαση βιβλίου «Farindola. Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ» του Τάκη Βαρελά

Θα μιλήσουν: Αριάδνη Αλαβάνου, μεταφράστρια. Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ. Γρηγόρης Αναγνώστου, δημοσιογράφος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ. Τάκης Βαρελάς, εικαστικός, συγγραφέας. Χρήστος Σκαλκώτος, εικαστικός, καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αντιπολεμική συναυλία // 8 μ.μ.

με το μουσικό συγκρότημα «Υπεραστικοί» και τη χορωδία και ορχήστρα του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου

Σε όλο το διάστημα θα πραγματοποιηθούν επίσης: Ξεναγήσεις - Δράσεις με εικαστικούς, λογοτέχνες, συγγραφείς παιδικών βιβλίων σε προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών από σχολεία του δήμου και άλλους φορείς. Τοιχογραφίες σε σχολεία του δήμου Ιλίου με τη συμμετοχή εικαστικών των σχολείων και εικαστικών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) με θέμα την Ειρήνη, τη Φιλία και την Αλληλεγγύη των Λαών. Ολες τις μέρες θα λειτουργεί επίσης έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ