Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Επιτακτική ανάγκη τα έργα συντήρησης και αναβάθμισής του

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την επικρατούσα κατάσταση και τις συνέπειες στον αθλητισμό της περιοχής

Το στάδιο της Ν. Ιωνίας
Το στάδιο της Ν. Ιωνίας
Για την κατάσταση του σταδίου της Ν. Ιωνίας, όπως παρουσιάστηκε και σε συναντήσεις με εκπροσώπους ερασιτεχνικών σωματείων, το ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού - Αθλητισμού, Υποδομών - Μεταφορών και Εσωτερικών.

Στην Ερώτηση παρουσιάζεται ο σημαντικός ρόλος που έχει το συγκεκριμένο στάδιο για την άθληση της νεολαίας της περιοχής και αναφέρεται: «Στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας φιλοξενούνται 5 ερασιτεχνικά σωματεία, που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, και αριθμούν συνολικά πάνω από 1.000 αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι σύλλογοι αυτοί έχουν αναδείξει δεκάδες κορυφαίους αθλητές, με συμμετοχές σε Εθνικές κατηγορίες, πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς, ακόμα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, σε καθημερινή βάση στο Δημοτικό Στάδιο αθλούνται χιλιάδες λαού και νεολαίας της Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών».

Παρ' όλα αυτά, τονίζεται, «καθημερινά τόσο οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι της Ν. Ιωνίας όσο και ο λαός της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολύ άσχημη κατάσταση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου». Στην Ερώτηση παρουσιάζεται αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί π.χ. με την έλλειψη βοηθητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων, που οδηγεί σε σημαντική επιβάρυνση του ταρτάν και του χλοοτάπητα, με σημαντικούς κινδύνους για την ακεραιότητα αθλητών και αθλούμενων, τα προβλήματα στον φωτισμό, που πρακτικά μειώνουν τις ώρες χρησιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα αθλητές τοπικών συλλόγων (στο άλμα εις ύψος, στο επί κοντώ κ.α.) να υποχρεώνονται να «μεταναστεύσουν» σε άλλα γήπεδα για προπόνηση, κ.λπ. Ειδική αναφορά γίνεται και στη μη ύπαρξη γιατρού στον χώρο του σταδίου την ώρα των καθημερινών προπονήσεων, με τους κινδύνους που συνεπάγεται, καθώς τα σωματεία με τα πενιχρά τους έσοδα δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν κάτι τέτοιο.

Σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία, στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ν. Ιωνίας, με τη στάθμευση των απορριμματοφόρων να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα για αθλητές και προπονητές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, από την αποπνικτική μυρωδιά των σκουπιδιών.

Μέσα από την Ερώτηση μεταφέρεται η χρόνια απαίτηση των τοπικών ομάδων, των εκατοντάδων αθλητών και προπονητών, γενικότερα του λαού και της νεολαίας της περιοχής, για αποκατάσταση των υποδομών του σταδίου και δημιουργία νέων, που θα βάλουν τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί στον τομέα αυτό, υπογραμμίζεται, μέχρι σήμερα έχουν βρει κλειστές πόρτες από τη δημοτική αρχή και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, όσες φορές απευθύνθηκαν για λύσεις στα προβλήματά τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν τι μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

-- Για τη συντήρηση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου Ν. Ιωνίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Για να υλοποιηθούν έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σταδίου Ν. Ιωνίας, ώστε να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές, βοηθητικά στάδια, αποδυτήρια κ.ά., με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Για την άμεση απομάκρυνση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ν. Ιωνίας, των απορριμματοφόρων και των σκουπιδιών από το Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας και την εγκατάστασή τους σε κατάλληλο χώρο, μακριά από σχολεία, γήπεδα και κατοικίες.

-- Για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σχέση εργασίας, το οποίο θα βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο, και για την προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ