Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερευνα για τα απόρρητα έγγραφα στο γκαράζ του Μπάιντεν

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ διόρισε χτες βράδυ τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Χουρ, προκειμένου να ερευνήσει τον εντοπισμό και άλλων απόρρητων κρατικών εγγράφων που βρέθηκαν σε χώρους που χρησιμοποιεί ή χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως κρατικά έγγραφα των ΗΠΑ βρέθηκαν σε παλιότερο γραφείο του Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον από τον καιρό που ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (επί Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα) ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν και άλλα απόρρητα έγγραφα στο γκαράζ του σπιτιού του Μπάιντεν στο Ντελαγουέαρ.

Οπως αποδεικνύεται, δεν ήταν μόνο ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που έπαιρνε κρατικά έγγραφα σε προσωπικούς χώρους αλλά και ο νυν Πρόεδρος, όχι μόνο τώρα αλλά και πριν χρόνια, όταν διατελούσε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έγινε επίσημα από τον Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικό σύμβουλο του Μπάιντεν, και έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι μια παλαιότερη παρτίδα εγγράφων είχε ανακαλυφθεί τον Νοέμβριο στο ντουλάπι ενός γραφείου μίας «δεξαμενής σκέψης» του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια που χρησιμοποιούσε ο Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ