Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΓΟΥΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στην οικογένεια προσφύγων που ξεσπιτώνεται

Από την περσινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι»
Από την περσινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι»
Την αλληλεγγύη της σε οικογένεια προσφύγων από το Κονγκό η οποία διώχνεται από το σπίτι όπου διαμένει, μετά από απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρόγραμμα στέγασης «Εστία», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Γούβας της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει:

«Οικογένεια προσφύγων - αιτούντων άσυλο από το Κονγκό με τέσσερα παιδιά εκδιώκεται από το σπίτι της στη Γούβα, για να μεταφερθεί σε καμπ προσφύγων στη Λάρισα, αφού με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ σταμάτησε τον Δεκέμβριο το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων EΣΤΙΑ ΙΙ.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο πατέρας της οικογένειας χάνει τη δουλειά του, τα δύο παιδιά σταματάνε το σχολείο και όλη η οικογένεια εγκλωβίζεται σε μία από τις απαράδεκτες δομές προσφύγων που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε μία άτυπη φυλακή δηλαδή, χωρίς να έχουν εξασφαλισμένα ούτε τα στοιχειώδη.

Ηδη ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου του παιδιού και άλλοι φορείς και κάτοικοι της γειτονιάς έχουν κινητοποιηθεί, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, για να μην ξεσπιτωθεί η οικογένεια.

Αυτό το άγριο περιστατικό είναι ένα μόνο δείγμα των τραγικών αποτελεσμάτων της αντιμεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων. Δείχνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την υποκριτική ευαισθησία τους για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και τις "αξίες της αλληλεγγύης"...

Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την πολιτική εμπορευματοποίησης των αναγκαίων υπηρεσιών για την προστασία των προσφύγων, για να θησαυρίζουν ιδιώτες και ΜΚΟ μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια. Μέσα στη μέγγενη της αυξομείωσης των πακέτων χρηματοδότησης τα προγράμματα ανοιγοκλείνουν, οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ δένονται στην ομηρία των συμβάσεων ή απολύονται, οι ξεριζωμένοι μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι. Ετσι ακριβώς συνέβη και με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ.

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα και μέτωπο πάλης όλο τον λαό, Ελληνες και ξένους εργαζόμενους, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, απέναντι στον κοινό εχθρό που τους συνθλίβει.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη για τα δικαιώματα και την προστασία των μεταναστών και των προσφύγων. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της ΤΟ Α' Αθήνας στις 22/1 για τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών.

Διεκδικούμε:

- Να προστατευτούν οι άνθρωποι που μέχρι τώρα διέμεναν στα διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μείνουν άστεγοι και χωρίς κανένα πλαίσιο προστασίας και υποστήριξης.

- Να κλείσουν όλες οι υπερδομές - φυλακές και να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας για την υποδοχή των ξεριζωμένων. Να δημιουργηθούν συστήματα υποδοχής και ένταξης με αυτόνομη διαβίωση των προσφύγων, σε συνδυασμό με τα παράλληλα αναγκαία μέτρα υποστήριξης, με ευθύνη του κράτους.

- Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και έκδοσης των αδειών διαμονής και διαβατηρίων και να πάψει αυτό το καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων.

- Να πάψουν οι συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, και να εξασφαλίζονται η απρόσκοπτη εγγραφή και η φοίτησή τους στις σχολικές μονάδες.

- Να εξασφαλιστεί η στελέχωση όλων των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς τμημάτων υποδοχής, διερμηνείς, ψυχολόγους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ