Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Eπέστρεψε και ξέφυγε ο Παναθηναϊκός

Σπουδαία νίκη - έκπληξη από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που προσγείωσε ...ανώμαλα την ΑΕΚ

Με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις επιτυχίες, στη Λιβαδειά, σε ένα ματς με έκτροπα μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, και τον ΠΑΣ Γιάννινα να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League, διαμορφώνοντας ξανά νέα κατάσταση στην κορυφή: Οι «πράσινοι» ανέβασαν τη διαφορά από την «Ενωση» στο +7 (42 έναντι 35 βαθμών) μπροστά στο καθοριστικό μεταξύ τους ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή 8 Γενάρη.

Απέναντι στον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε τη νίκη με 1-0, την πρώτη του μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, προηγήθηκαν με τον Βέρμπιτς (35') και διατηρούσαν τον έλεγχο μέχρι και περίπου το 60'. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς όμως οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, πίεσαν και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Για τον Παναθηναϊκό ακυρώθηκε μέσω VAR γκολ του νεοαποκτηθέντα Πούχατς.

Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, πρώτη ήττα της «Ενωσης» μετά από 13 αγώνες. Οι γηπεδούχοι, πλήρως συγκεντρωμένοι, προηγήθηκαν 2-0 (Ριέστρα 9', Μπάλαν 38') στο ημίχρονο, θέτοντας τις βάσεις της νίκης τους. Στην επανάληψη η ΑΕΚ μείωσε με τον Αραούχο (51'), πίεσε και έχασε ευκαιρίες, με τον ΠΑΣ να διατηρεί το προβάδισμα χάρη στη σφιχτή του άμυνα και τελικά να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Στη Νίκαια ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ιωνικό με 2-0 (Μπακαμπού 23', Φορτούνης 40') και μείωσε τη διαφορά του από τη 2η θέση.

Τέλος, χωρίς νικητή έληξε το ματς στην Κρήτη, με ΟΦΗ και Βόλο να μένουν στο 0-0, καθώς οι γηπεδούχοι παρά την υπεροχή τους δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των Θεσσαλών.

Δεσπόζει το ντέρμπι της Τούμπας

Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη (20.00 - Novasports Prime) δεσπόζει στο σημερινό δεύτερο μέρος της 16ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να πλησιάσουν τις πρώτες θέσεις. Κατά τ' άλλα, στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ατρόμητο (18.00 - Cosmote Sport 1) και στην Τρίπολη ο Αστέρας τη Λαμία (17.00 - Novasports Prime).

Χάος από τα δακρυγόνα στη Λιβαδειά

Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η χρήση δακρυγόνων από τη δεύτερη σημάδεψαν το ματς του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό. Αρχικά υπήρξε ένταση περίπου ένα 20λεπτο πριν τον αγώνα έξω από το γήπεδο, όπου η χρήση δακρυγόνων δημιούργησε βαριά ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Στο ημίχρονο έγινε νέα ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις προς την κερκίδα όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα πολλοί απ' αυτούς να αναγκαστούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Δύο φίλαθλοι λιποθύμησαν, με τον έναν απ' αυτούς να χρειάζεται τη μεταφορά του με ασθενοφόρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ