Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
Εδώ και τώρα ενίσχυση, καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση τμημάτων!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες μαζί με φορείς γονέων ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για απόσχιση και ιδιωτικοποίηση τμημάτων

«

Δεν θα παραδώσουμε τα νοσοκομεία στα χέρια τους. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθούν κομμάτια του νοσοκομείου σε εφοπλιστές, ΜΚΟ και επιχειρηματίες»: Την αποφασιστική αυτή απάντηση έδωσαν χθες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», με την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο «Αγία Σοφία». Στο πλευρό τους βρέθηκαν η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και άλλοι φορείς.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης των σωματείων εργαζομένων στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία και της ΕΙΝΑΠ με τη διοίκηση του νοσοκομείου, μεταφέρθηκε η άμεση ανάγκη για ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων.

Οι αναμενόμενες ιώσεις και η αναζωπύρωση της COVID-19 επιδεινώνουν την έτσι κι αλλιώς εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με 800 παιδιά να εξετάζονται και σε 120 να γίνεται εισαγωγή μέσα σε 48 ώρες, με δωμάτια να μετατρέπονται σε ...7κλινα, που μαζί με τους γονείς φτάνουν τα 14 άτομα τα οποία συνυπάρχουν με διαφορετικές λοιμώξεις σε κάθε θάλαμο. Με τη λίστα αναμονής για χειρουργείο να έχει φτάσει τα 4 χρόνια, την ώρα που στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών υπηρετούν 15 νοσηλευτές αντί για 121, στη ΜΕΘ 9 νοσηλευτές αντί για 41, στην Καρδιοχειρουργική 12 αντί για 25.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, που τσακίζουν την υγεία των εργαζομένων, των μικρών ασθενών και των γονιών τους, η κυβέρνηση απαντά με τις εγκληματικές μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση των Παιδοογκολογικών Τμημάτων, που σχεδιάζει να τα αποκόψει από τα δημόσια νοσοκομεία και να τα «ενσωματώσει» σε ιδιωτικό νοσοκομείο, με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ"»... Ενας ακόμα «κρίκος», δηλαδή, στην αλυσίδα πλήρους εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας.

Αυτή ήταν άλλωστε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον διοικητή του νοσοκομείου να δηλώνει ...άγνοια, «περιμένοντας να δει κάτι επίσημο» από την κυβέρνηση, η οποία όμως έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της μετά από πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί ότι με το ξεπούλημα του Παιδοογκολογικού Κέντρου οι εξελίξεις θα είναι οι εξής:

  • Στην Αττική δεν θα υπάρχει δημόσιο και δωρεάν κέντρο για αυτά τα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ενώ όποιος είναι άπορος είναι άγνωστο πού θα καταλήξει!
  • Το προσωπικό που θα δουλεύει εκεί θα έχει συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.
  • Αμεσα θα προχωρήσουν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

«Αναρωτιόμαστε, τελικά, ποιον εξυπηρετεί η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Ογκολογικών Τμημάτων; Γιατί σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς και το προσωπικό», σημειώνει η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωση που μοιράστηκε πλατιά χθες στους γονείς, καλώντας τους σε ξεσηκωμό και «να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του παιδικού καρκίνου!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ