Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Σοβαρές καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά έργα

Αμεσα μέτρα για την υλοποίησή τους ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Τις σοβαρές καθυστερήσεις σε τέσσερα σημαντικά έργα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας επισημαίνουν με αντίστοιχες Ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, ζητώντας τους να πάρουν άμεσα μέτρα για την υλοποίησή τους. Πρόκειται για τα έργα: ανασύσταση Κάρλας, τη λειτουργία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και ως πολιτικού, την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και την κατασκευή του άξονα Ηγουμενίτσας - Βόλου. Αναλυτικότερα:

Για την Κάρλα

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Οικονομίας και Οικονομικών, να παρέμβουν ώστε να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα των τοπικών φορέων για την υλοποίηση των έργων της Κάρλας.

Οπως σημειώνουν, «καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση των έργων της Κάρλας στο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τις επισημάνσεις αρμοδίων φορέων του Νομού, όπως είναι το Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ. Οι φορείς αυτοί ζητούν να προχωρήσουν άμεσα οι συμπληρωματικές μελέτες για τα έργα αποστράγγισης, άρδευσης, ύδρευσης, αθλητικών δραστηριοτήτων, οικομουσείου κ.ά., καθώς και να συσταθεί ο φορέας διαχείρισης έργων Κάρλας».

Για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Στην άλλη Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης εκθέτουν τις ανησυχίες των φορέων για τη μεγάλη καθυστέρηση των εργασιών για την κανονική λειτουργία του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και σαν πολιτικού και ζητούν να μάθουν τι μέτρα θα πάρουν, ώστε αυτά να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι το 2004.

«Οκτώ σχεδόν χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη λειτουργίας του στρατιωτικού αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και σαν πολιτικού - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει οι εργασίες, που είναι απαραίτητες, για να λειτουργήσει κανονικά σαν πολιτικό αεροδρόμιο». Στη συνέχεια καταθέτουν την άποψη όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας ότι πρόκειται για έργο σημαντικό, όχι μόνο για το νομό, αλλά και για τον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, που δίνει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της περιοχής και ιδιαίτερα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Για το θαλάσσιο μέτωπο Βόλου

Με την επόμενη Ερώτησή τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, ζητούν να μάθουν τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρουν για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου έργου της ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Οπως αναφέρουν, η ανάπλαση, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, χρηματοδοτείται μόνο σε ένα τμήμα 400 περίπου μέτρων, ενώ από τους αρμόδιους φορείς του Νομού Μαγνησίας επισημαίνεται ότι είναι αναγκαίο να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση όλου του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, από τον Αναυρο μέχρι το Τελωνείο, ώστε να βελτιωθεί η εμφάνιση της παραλίας, καθώς και ολόκληρου του Βόλου.

Για τον άξονα Ηγουμενίτσας - Βόλου

Με την τελευταία Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τι μέτρα θα πάρει ώστε να υλοποιηθεί ο οδικός άξονας Ηγουμενίτσας - Βόλου.

«Οπως επισημαίνουν όλοι οι φορείς της Μαγνησίας - τονίζουν - είναι απαραίτητη η κατασκευή του έργου της σύνδεσης της Ε65 στο Μακρυχώρι με τον άξονα ΠΑΘΕ στη Νίκαια Νομού Λάρισας, προκειμένου να υπάρχει άνετη επικοινωνία με το λιμάνι του Βόλου, το οποίο σήμερα υπολειτουργεί, αν και αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ