Την ανησυχία τους για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους και τη διάθεσή τους να αγωνιστούν εξέφρασαν κάτοικοι της Κινέτας κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων, την Κυριακή. Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι το ακατάλληλο νερό, η πορεία των έργων για ύδρευση, η αντιπλημμυρική προστασία, το σχολείο, η κατάσταση των δρόμων κ.ά. Κατά τη διάρκειά της αποφασίστηκε στο πρώτο διά ζώσης Περιφερειακό Συμβούλιο να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα αυτά με συγκέντρωση στην Περιφέρεια Αττικής.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους 2.000 κατοίκους της Κινέτας, τα οποία εντάθηκαν μετά την καταστροφική φωτιά του 2018 και τις δύο πλημμύρες που έπληξαν τον οικισμό, με τραγικές συνέπειες τόσο για την καθημερινή επιβίωση των κατοίκων όσο και για το οικοσύστημα. Εγινε αναφορά στο γεφύρι της Πίκας που δόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διευθέτηση των κοινοτικών δρόμων που διέρχονται από το ρέμα, καθώς και η συνολική διευθέτηση των ρεμάτων. Επίσης, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της «Ολυμπίας Οδού» υλοποιήθηκαν αποκλειστικά για την προστασία της, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, εφόσον δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών, σχάρες φρεατίων, επαρκής φωτισμός. Παράλληλα, μετακυλίεται ο κίνδυνος πλημμύρας στην περιοχή κάτω από τη νέα Εθνική οδό έως τη θάλασσα.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι οι εργασίες (αγωγός, δεξαμενή) για την υδροδότηση της περιοχής με πόσιμο νερό έχουν σταματήσει και η μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης αγνοείται. Τονίστηκε ότι το νερό της Κινέτας είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και πόσιμη χρήση, όπως έχει ενημερώσει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Μεγάρων, χωρίς να δίνονται απαντήσεις από τους αρμόδιους για το τι συμβαίνει και την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Η καθαριότητα επίσης είναι ανεπαρκής, το σχολείο είναι ανύπαρκτο και το οικόπεδο που δόθηκε για να χτιστεί δεν έχει ούτε καν αλλάξει χαρακτηρισμό, από κοινόχρηστο σε κοινωφελές. Αντί του αναγκαίου Περιφερειακού Ιατρείου (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) η περιοχή «εξυπηρετείται» από έναν γιατρό που έρχεται μια μέρα τη βδομάδα για δύο ώρες.