Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «AVRAMAR»
Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, αγώνας για Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις

Απολύσεις εργαζομένων φέρνουν οι συνενώσεις και η ισχυροποίηση του μονοπωλίου

Από πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας
Από πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας
Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας από τη διαδικασία συνένωσης των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας «Νηρέας», «Σελόντα» και «Ανδρομέδα» στον μεγάλο όμιλο της «Avramar» απαιτούν το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ («Avramar»), το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καταγγέλλοντας παράλληλα την προσπάθεια απομάκρυνσης τεσσάρων εργαζομένων από τη δουλειά τους, στη μονάδα στο Πυργουλάκι Ψαχνών Εύβοιας.

Την ανακοίνωση των συνδικάτων κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα τέσσερα συνδικάτα μετά από σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η εργοδοσία του ομίλου «Avramar» στις 11 Νοέμβρη, αμέσως μετά την πανελλαδική απεργία, κάλεσε τους εργαζόμενους που εργάζονται στη μονάδα στο Πυργουλάκι Ψαχνών και τους ανακοίνωσε ότι θα χάσουν τις δουλειές τους στο τέλος του μήνα, προτείνοντάς τους μάλιστα «οικειοθελείς αποχωρήσεις».

«Οι συνάδελφοι εργάζονται σε ερευνητικό ιχθυογεννητικό σταθμό του οποίου η δραστηριότητα μεταφέρθηκε σε άλλες εγκαταστάσεις, μετά τη συγχώνευση των εταιρειών. Εχουν εμπειρία πολλών χρόνων και υψηλή ειδίκευση. Βέβαια οι συνάδελφοι έχουν και κάτι ξεχωριστό... 3 από αυτούς είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων», τονίζουν τα συνδικάτα στην κοινή τους ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν μεταφερθεί στους γειτονικούς ιχθυογεννητικούς σταθμούς εδώ και μήνες.

«Το αν οι συνάδελφοι "περισσεύουν" μπορούν να το απαντήσουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις άλλες μονάδες της εταιρείας. Παντού το προσωπικό δεν φτάνει, μάλιστα και στις μονάδες που βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά από το Πυργουλάκι ζητάνε εργαζόμενους, σε ορισμένες έχουν γίνει προσλήψεις τους τελευταίους μήνες με τις ειδικότητες των συναδέλφων», επισημαίνουν τα συνδικάτα και προσθέτουν:

«Η δράση του Σωματείου ΝΗΣΕΛΑΝ στην Εύβοια ανάγκασε την εργοδοσία να πάρει πίσω μειώσεις μισθών, εμπόδισε την επέκταση του 8ωρου σε 8,5ωρο μετά τη συγχώνευση, έχει επιβάλει τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας κ.λπ.

Αυτή η δράση τούς ανησυχεί, και γι' αυτό πρότειναν στους συναδέλφους να φύγουν ...οικειοθελώς!

Δεν είναι δυνατό να μην μπορεί να απορροφήσει την εργασία 4 ειδικευμένων συναδέλφων η μεγαλύτερη εταιρεία των ιχθυοκαλλιεργειών, όπου εργάζονται περισσότεροι από 2.000 συνάδελφοι πανελλαδικά και η οποία λίγα μέτρα μακριά από την εγκατάσταση που κλείνει έχει άλλες εγκαταστάσεις, με περισσότερους από 100 συναδέλφους, ζητάει προσωπικό και κάνει και προσλήψεις».

Στο πλαίσιο αυτό τα συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι τώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση του αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση δικαιωμάτων. Και απαιτούν να ορίσει η εργοδοσία συνάντηση για να συζητηθεί πού θα συνεχιστεί η εργασία των εργαζομένων της μονάδας στο Πυργουλάκι Ψαχνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
70χρονος συνταξιούχος που αναγκαζόταν να δουλεύει πέθανε στο μεροκάματο(2024-06-08 00:00:00.0)
Διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση, υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους(2023-08-02 00:00:00.0)
Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία στην «Avramar»(2023-04-27 00:00:00.0)
Nα σταματήσει τώρα κάθε συνδικαλιστική δίωξη στις «Ιχθυοκαλλιέργειες Avramar»(2022-12-14 00:00:00.0)
Στους δρόμους για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς(2022-12-07 00:00:00.0)
Εντείνουν τις αγωνιστικές προετοιμασίες τα συνδικάτα(2022-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ