Eurokinissi |
Η Ελλάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη 2η θέση του ομίλου, καθώς μαζί και με τα αποτελέσματα της 1ης φάσης έχει απολογισμό 4-2, έναντι 5-1 της Λετονίας η οποία είναι 1η. Πρακτικά η Εθνική χρειάζεται άλλες δύο νίκες προκειμένου να σφραγίσει την πρόκριση στην τελική φάση. Ο αποψινός αγώνας είναι κρίσιμος για την Εθνική προκειμένου να αποφύγει βαθμολογικά μπλεξίματα ενόψει της συνέχειας των προκριματικών, αλλά και για την έκβαση της μάχης για την πρωτιά στον όμιλο.
Η ελληνική ομάδα αναμένεται να παραταχθεί απέναντι στη Λετονία χωρίς τους διεθνείς παίκτες των ομάδων της Εuroleague, η οποία για μια ακόμα φορά δεν διέκοψε το αγωνιστικό της πρόγραμμα, αν και φέτος το τροποποίησε. Το τοπίο παραμένει «θολό» όσον αφορά το αν τελικά θα μπορέσουν τόσο οι εν λόγω παίκτες όσο και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης να δώσουν το «παρών» και στον αγώνα που ακολουθεί, κόντρα στο Βέλγιο. Σήμερα, πάντως, χρέη πρώτου τεχνικού θα έχει ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, εκ των βοηθών του Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής.
Σε κάθε περίπτωση, στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί αισιοδοξία για νίκη επί της Λετονίας, ποντάροντας πολλά και στη βοήθεια του κόσμου, που αναμένεται να κατακλύσει το γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Πλήγμα για την ελληνική ομάδα ωστόσο αποτελεί ο τραυματισμός του Δημήτρη Αγραβάνη στη χθεσινή τελευταία προπόνηση.