Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ 0 - 0
Απόλυτο... μηδέν

Εάν στο ποδόσφαιρο υπήρχε εισαγγελέας τότε Ξάνθη και ΑΕΚ κινδύνευαν βάσιμα να κατηγορηθούν για κακοποίηση αθλήματος. Οι παίχτες αμφοτέρων, σε μια επίδειξη βαριεστιμάρας και αγγαρείας, έδειχναν περισσότερο να σκέφτονται τη λήξη παρά το πώς θα προσπαθήσουν να έρθουν σε καλύτερη θέση, ενόψει επαναληπτικού. Ετσι η ιστορία έγραψε 0-0, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι «καθαρά» μαθηματικά να υπάρχει μείον... Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν (τουλάχιστον βραχύ) προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση, αφού στις 10 του Απρίλη θα υποδεχτούν τους ακρίτες στην έδρα τους.

Χαρακτηριστικά και άκρως ενδεικτικά του κάκιστου θεάματος είναι δύο γεγονότα. Αφ' ενός, ότι οι... τρεισήμισι ευκαιρίες, σ' όλη την αναμέτρηση, προήλθαν από αμυντικά λάθη. Αφ' ετέρου, στο δεύτερο ημίχρονο κερδήθηκε ένα κόρνερ και αυτό στο 93'... Και όλα αυτά παρά τις φιλότιμες και συγκινητικές προσπάθειες του διαιτητή Τσικίνη που με την... αγωνιώδη χρήση του πλεονεκτήματος έκανε ό,τι μπορούσε, μήπως και παιχτεί λίγη μπάλα. Την κίτρινη κάρτα του αντίκρισαν οι Φερούζεμ, Κωνσταντινίδης και Βάλλας. Ο τελευταίος συμπλήρωσε τρεις και χάνει τη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Σάντος αρνήθηκε να σχολιάσει εκτενώς τα περί συμφωνίας με Ολυμπιακό, λέγοντας με χαμόγελο: «Και στην πατρίδα μου κουβαλάνε τρέλα». Οσο για τον αγώνα ανέφερε: «Η πρόκριση κρίνεται σε δύο αγώνες. Ηταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με λίγες ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά είναι αλήθεια ότι δεν παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Στον επαναληπτικό η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική, καθώς κρίνεται η πρόκριση. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό στη ρεβάνς την αντίπαλό μας. Είδαμε άλλωστε τι έπαθε στον προηγούμενο γύρο ο Αρης από την Ξάνθη. Δε θεωρώ ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα αποτελεί πλεονέκτημα, αφού όλα μένουν ανοιχτά».

Από την πλευρά του, ο Καραγεωργίου υποστήριξε ότι ο αγώνας της Κυριακής με τον Ολυμπιακό επηρέασε την ομάδα του: «Εγινε μέτριο παιχνίδι. Πληρώσαμε την Κυριακή. Ο Λαμπριάκος και ο Παπαδημητρίου ήταν επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς τους. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τη βασική 11άδα για να φτάσουμε στη νίκη και να έχουμε πλεονέκτημα. Αλλά μας έλειπε η φρεσκάδα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι καλύτερο. Οι ελπίδες μειώθηκαν αλλά δε χάθηκαν».

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Ζαπρόπουλος, Κορδονούρης, Βάλλας, Παπαδημητρίου (28' Δημητριάδης), Λάιτνερ, Γκάγκερ (63' Ζωγραφάκης), Σφακιανάκης, Ουακίλι (71' Μπα), Λαμπριάκος

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Γκαμάρα, Κασάπης, Γεωργέας, Ζήκος, Φερούζεμ, Φόλια (55' Λάκης), Πετκόφ (55' Ζαγοράκης), Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης, Νικολαϊδης (79' Ιβιτς).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ