Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Η σαπίλα αναδίδεται συνεχώς

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από την 33η Ανακρίτρια, όπου και οδηγήθηκε χτες το μεσημέρι, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που είχε συλληφθεί προχτές το απόγευμα με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 53χρονος επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος, για βιασμό της ανήλικης, εκπόρνευσή της και διανομή πορνογραφικού υλικού, με ...πελατολόγιο τουλάχιστον 213 διεστραμμένων, όπως και ως βιαστής ο 42χρονος Γ. Σοφιανίδης.

Και οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι δεν είχαν βιάσει την 12χρονη, αλλά «συνευρέθηκαν με τη συναίνεσή της».

Το άτυχο κορίτσι, που ζούσε σε ένα πολύ προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, με τον πατέρα της τοξικομανή και άλλα 7 αδέλφια, εξακολουθεί να δίνει καταθέσεις, ενώ μαζί με άλλα 5 ανήλικα αδέλφια της φιλοξενούνται σε χώρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία». Την ίδια ώρα συνεχίζεται η γνωστή «ανθρωποφαγία» από τα ιδιωτικά κανάλια και σκανδαλοθηρικές εκπομπές, όπως και η «κοκορομαχία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ότι ο «υπεράνω υποψίας» 53χρονος επιχειρηματίας ήταν μέλος της ΝΔ, με πολύμορφη δραστηριότητα και επαφές με στελέχη, την Περιφέρεια, την Εκκλησία. Επί της ουσίας, μια τέτοια αντιπαράθεση αφήνει στο απυρόβλητο ότι η φρίκη και η σαπίλα που αναδίδονται από το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και άλλα που πληθαίνουν, είναι το απότοκο σάπιων «αξιών» της καπιταλιστικής εκμεταλλευτικής κοινωνίας, που όλοι τους στηρίζουν και όπου τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Την ίδια ώρα αναδεικνύεται η τεράστια έλλειψη κοινωνικών δομών και υποδομών, ώστε να προστατεύονται παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις της αποτρόπαιης αυτής υπόθεσης, ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, Απ. Λύτρας, ανέφερε ότι εκείνη εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες και τους λόγους για τους οποίους έχει συλληφθεί, που την συσχετίζουν με δωροληψίες με τον 53χρονο. Κατά τον δικηγόρο, «μοναδικό στοιχείο είναι κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν στο μαγαζί του». Επίσης ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι έχει ήδη δεχτεί τηλεφωνήματα από άλλες δύο κοπέλες, που σήμερα είναι 18 χρόνων και αναφέρονται σε όσα τους έκαναν ως ανήλικες ο 53χρονος και ο 42χρονος. Σύμφωνα με όσα είπε, φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά, για να τα ωθήσουν στην πορνεία και σημείωσε ότι πιθανά πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα.

Σε ό,τι αφορά την 12χρονη, φαίνεται ότι το μαρτύριό της ξεκίνησε τον περασμένο Μάη. Από τότε, ο δράστης ασελγούσε πάνω της και στη συνέχεια, όπως το ίδιο το κορίτσι είπε, την πήγαινε στα ραντεβού, ενώ έως τώρα έχει αναγνωρίσει 10 άτομα ως βιαστές της.

Αντιμέτωπος με πλημμεληματικές κατηγορίες βρέθηκε και ο πατέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια κατ' οίκον έρευνας που πραγματοποίησε η Αστυνομία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, πήρε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος.

Χτες επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου σε ερωτήσεις για την υπόθεση δήλωσε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καθήκον της με υποδειγματικό τρόπο» και ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη σίγουρα θα κάνει το καθήκον της». Δεν απέφυγε να επαναλάβει ότι ο Ηλ. Μίχος έχει διαγραφεί οριστικά από τη ΝΔ, ενώ για τις δουλειές που έκανε με το ελληνικό Δημόσιο, είπε ότι είχε «κάποιες συμβάσεις μέχρι το 2016, κάλυπτε δηλαδή περιόδους διαφόρων κυβερνήσεων» και «η νομιμότητά τους ή αν κάτι άλλο παράνομο είχε γίνει, μένει να αξιολογηθεί».

Ακόμα χτες η Ελισάβετ Λέκκα, σύζυγος του Μίχου, στέλεχος της ΝΔ και σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας, που διαγράφτηκε πρόσφατα, με δημόσια δήλωσή της αναφέρει ότι ήταν σε διάσταση με τον 53χρονο εδώ και 3 χρόνια, ότι από τις 4 Οκτώβρη έχει πάρει διαζύγιο και ότι καταδικάζει την «οικογενειακή ευθύνη», δηλώνοντας ότι δεν ήξερε τις πράξεις του συζύγου της έως τις 4 Σεπτέμβρη. Ωστόσο, εξετάζεται αν υπήρξε συναλλαγή με την μητέρα της 12χρονης για να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Επίσης ο γιος του Μίχου, Παναγιώτης Μίχος, διπλωματικός συντάκτης στο «Βήμα», αντέδρασε για την απόλυσή του, λόγω μόνο της συγγένειας. Η εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη ισχυρίζεται ότι η απόλυση έγινε γιατί γνώριζε τη δράση του πατέρα του και δεν ενημέρωσε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ