Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις

Με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς μέχρι και την τελευταία ώρα, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρουν το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Φιλίππου 43), ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία των απεργών στην οινοποιία «Μαλαματίνα», αλλά και σε μια σειρά άλλους χώρους δουλειάς, όπως στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός», στην «Πυραμίς», στην «Alumil» κ.α.

Στο μεταξύ μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος των σωματείων και φορέων που καταδικάζουν τις απολύσεις συνδικαλιστών στη «Μαλαματίνα» και την καταστολή σε βάρος των απεργών, που συμπλήρωσαν δύο μήνες απεργία και συνεχίζουν, απαιτώντας ανάκληση όλων των απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στο μεταξύ, χθες Πέμπτη, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967 - 1974) επισκέφθηκε τους απεργούς, εκφράζοντας την στήριξή του.

Παράλληλα, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης προετοιμάζουν την επιτυχία της μεγάλης απεργίας στις 9 Νοέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην πορεία προς την απεργία του Νοέμβρη προγραμματίζονται κι άλλες κεντρικές παρεμβάσεις και δράσεις, όπως:

-- Την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 π.μ., συλλαλητήριο των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

-- Το Σάββατο 15 Οκτώβρη παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ, ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

-- Την Παρασκευή 21 Οκτώβρη παρεμβάσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, στα κεντρικά γραφεία παρόχων Ενέργειας.

-- Στήριξη της πανυγειονομικής απεργίας στις 20 Οκτώβρη.

Για την επιτυχία της μεγάλης απεργιακής μάχης και με στόχο να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός παντού, τα σωματεία, παράλληλα με τις εξορμήσεις και τις περιοδείες που έχουν προγραμματίσει στους χώρους δουλειάς, οργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και άλλες δράσεις.

Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζονται από: Το ΣΕΤΗΠ, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Το ΣΕΤΕΠΕ, στις 13 Οκτώβρη. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, στις 15 Οκτώβρη. Το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, στις 16 Οκτώβρη. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, στις 16 Οκτώβρη. Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, στις 23 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ