Σάββατο 8 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 9 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΓΥΝΑΙΚΑ
Το νέο τεύχος του Δελτίου

Αντλώντας την ύλη του από την καθημερινότητα αλλά και τους προβληματισμούς των γυναικών της βιοπάλης, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Δελτίου της ΟΓΕ. Μέσα από τις σελίδες του, η Ομοσπονδία ενημερώνει τις γυναίκες για μια σειρά κομβικά ζητήματα της επικαιρότητας. Ανάμεσα στα άλλα βρίσκεται το αντιδραστικό περιεχόμενο του πρόσφατου «κλιματικού νόμου» και συνολικότερα ο «λογαριασμός» που καλείται να πληρώσει ο λαός για τις «πράσινες» μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

Με σειρά άρθρων, το τρέχον τεύχος του Δελτίου θέτει στο επίκεντρο της προσοχής των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών τις σύγχρονες ανάγκες στον τομέα της Υγείας. Ο νέος θεσμός του «προσωπικού γιατρού», στο έδαφος της υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελεί μια ακόμα ψηφίδα της αντιλαϊκής πολιτικής. Από τις σελίδες του Δελτίου δεν λείπει η αρθρογραφία που εστιάζει στις αντιδραστικές εξελίξεις για την άμβλωση, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητρότητα, τις οποίες η ΟΓΕ αντιπάλεψε, προβάλλοντας τις αγωνιστικές της διεκδικήσεις για την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.

Με δεδομένο ότι το τεύχος κυκλοφορεί στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ύλη του συμπεριλαμβάνει θέματα που αφορούν το «νέο» ολοήμερο σχολείο, τα σοβαρά προβλήματα των ειδικών σχολείων, το άθλιο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, τον νόμο - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και την αγωνιστική απάντηση των φοιτητριών και των φοιτητών στην πολιτική εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης των σπουδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ