Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Με τα εγκαίνια του νέου γηπέδου σηματοδοτήθηκε η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

INTIME SPORTS

Με την τελετή εγκαινίων του νέου γηπέδου «ΟPAP Arena - Aγιά Σοφιά» την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη σηματοδοτήθηκε και τυπικά η επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από 19 χρόνια και το 2003, όταν κατεδαφίστηκε το παλιό γήπεδο της ομάδας, «Νίκος Γκούμας». Ολα αυτά τα χρόνια, επί 7.090 μέρες, η ομάδα - και μαζί και ο κόσμος της - βρισκόταν σε περιπλάνηση σε εννέα διαφορετικές «έδρες», μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ανήκει η ομάδα, η Ιστορία της.

Σε μια μέρα γιορτής, όπως εξελίχθηκε η Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, φίλαθλοι της «Ενωσης» τόσο από την Αττική όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας έντυσαν στα κιτρινόμαυρα την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η κοσμοσυρροή έξω από το νέο γήπεδο άρχισε να δημιουργείται σχεδόν 24 ώρες πριν την έναρξη των εγκαινίων, από την Πέμπτη το μεσημέρι. Και, φυσικά, την Παρασκευή το πρωί επικρατούσε πλέον το αδιαχώρητο, τόσο στους χώρους του γηπέδου όσο και στους γύρω δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, με τον κόσμο να προσμένει τη στιγμή που θα σήμαινε και τυπικά πλέον την επιστροφή της ομάδας στις γειτονιές όπου ανήκει. Ενδεικτικό είναι ότι εκτός των περίπου 32.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του νέου γηπέδου για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή των εγκαινίων, εκατοντάδες ήταν εκείνοι που βρέθηκαν έξω απ' αυτό την ώρα της διεξαγωγής της, παίρνοντας κι αυτοί μέρος με τον τρόπο τους σε όλο το σκηνικό.

Το κυρίως μέρος του τελετουργικού των εγκαινίων του νέου γηπέδου ήταν μια τελετή μνήμης για τα όσα αντιπροσωπεύει η Ιστορία της ΑΕΚ, στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τα μουσικοχορευτικά δρώμενα αλλά και την παρουσία των παιδιών από τις ακαδημίες της ΑΕΚ να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα. Τη δική της βαρύτητα στην τελετή είχε και η στιγμή της βράβευσης 23 εκ των καλύτερων παικτών της ομάδας όλων των εποχών, οι οποίοι φορώντας τα κιτρινόμαυρα έγραψαν τη δική τους ιστορία στο γήπεδο της ΑΕΚ μέχρι το 2003 και τη στιγμή της αποχώρησης της ομάδας από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Να σημειωθεί ότι η αγωνιστική επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, οπότε σε ένα ιστορικό ματς υποδέχεται στο νέο της γήπεδο τον Ιωνικό (20.00) για την 6η αγωνιστική της Super League 1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ