Παρέμβαση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Μάης Μέντης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την έλλειψη δημόσιου νοσοκομείου. Εφερε ως παραδείγματα ακόμα και θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχαν νοσοκομείο και στελεχωμένα Κέντρα Υγείας, με χαρακτηριστική την περίπτωση θανάτου από τσίμπημα σφήκας!
Τον λόγο πήρε επίσης ο Σταύρος Τονικίδης, γιατρός στο ΚΥ Σπάτων. Επισήμανε ότι τα ΚΥ της Ανατολικής Αττικής δημιουργήθηκαν το 1986 με τα δεδομένα της εποχής εκείνης, τόσο από πλευράς πληθυσμού όσο και των συνολικότερων αναγκών της δεκαετίας. Με τα ίδια λειψά οργανογράμματα δουλεύουν σήμερα τα ΚΥ που όμως ούτε και αυτά καλύπτονται. Στάθηκε επίσης στο ζήτημα του «προσωπικού γιατρού» που στην ουσία θα λειτουργήσει ως «κόφτης» στις λαϊκές ανάγκες.
Η Θοδώρα Πασχαλίδου, εκλεγμένη στην Ενωση Γονέων Παλλήνης, ανέδειξε τα ζητήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα με το κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ως απόδειξη της απαξίωσης συνολικά των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής, ενώ παράλληλα επισήμανε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν οι γονείς για το ζήτημα το προηγούμενο διάστημα.
Από το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδας ο πρόεδρός του, Κώστας Αγόρος, ανέδειξε τη δράση του σωματείου για τα παραπάνω ζητήματα και η Ματίνα Οικονόμου, εκλεγμένη στο ΔΣ του Παραρτήματος του ΕΣΥΝ Μεσογείων, στάθηκε στα ζητήματα στήριξης των τοξικοεξαρτημένων και στο ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα δημόσιο νοσοκομείο με στόχο να στηρίζει και αυτά τα άτομα.