Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οχι σε σκοτεινές πόλεις, παγωμένα σχολεία και κοινωνικές δομές

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εσωτερικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενώ είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Στ. Πέτσα, ο οποίος, όπως αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι, δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα σχετικά με τα δίκαια αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εμμένει στην απαίτηση οι δήμοι να προχωρήσουν σε μείωση της Ενέργειας κατά 10%, «παρά το ότι αυτό θα σημαίνει σκοτεινές και επικίνδυνες πόλεις, μείωση της θερμοκρασίας στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές και στα κολυμβητήρια», όπως αναφέρει το Συνδικάτο. Για τις προσλήψεις προσωπικού είπε ότι «θα υλοποιηθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2023 που έδωσαν οι δήμοι» χωρίς όμως να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι αντίστοιχες προσλήψεις που ζητούσαν οι δήμοι τις προηγούμενες χρονιές, με το Συνδικάτο να επισημαίνει και να καταγγέλλει τη χρόνια υποστελέχωση.

Ως προς τους μισθούς που έχουν παγώσει 12 χρόνια τώρα και κάθε μέρα συρρικνώνονται λόγω του πληθωρισμού, ο αναπληρωτής υπουργός «επανέλαβε τις "αστείες" δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, περί της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και του 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας, που για το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών υπαλλήλων είναι από 0 έως 10 ευρώ το μήνα, ενώ παρέπεμψε την όποια συζήτηση για αυξήσεις στο 2023 με το νέο μισθολόγιο».

Το Συνδικάτο, αναδεικνύοντας ότι οι απαντήσεις του υπουργού ήταν «ευθυγραμμισμένες» με τον μοναδικό στόχο όλων των κυβερνήσεων για εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε «μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, για το πώς θα νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς».

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του δήμου Καισαριανής

Στάση εργασίας, συγκέντρωση στο δημαρχείο και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της Καισαριανής πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι του δήμου, μετά από κάλεσμα του Σωματείου, αντιδρώντας στην αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, στις εκδικητικές μετακινήσεις, στη συρρίκνωση υπηρεσιών του δήμου που οδηγεί σε εντατικοποίηση και σε ανάθεση έργων σε ιδιώτες, στη μη χορήγηση Μέσων Ατομικής προστασίας κ.ο.κ.

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκε ο Ηλίας Σταμέλος, πρώην δήμαρχος Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ο Γιώργος Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής και νυν πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής, φορείς της πόλης και δημότες.

Ο Ηλίας Σταμέλος μετέφερε τη συμπαράστασή του, τονίζοντας πως ήδη από τέλη Αυγούστου στάλθηκε επιστολή των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την οικονομική κατάσταση του δήμου, ζητώντας κατεπειγόντως έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατήγγειλε επίσης τη συσσώρευση οφειλών προς τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες (έως και 7 μηνών), τη μη απόδοση Μέσων Ατομικής Προστασίας, γάλακτος κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ