Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανάκληση των απολύσεων

Με μαχητική συγκέντρωση, νωρίς χτες το πρωί, στην πύλη του εργοστασίου, το σωματείο και οι απεργοί της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη απαίτησαν να μην περάσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και ειδικότερα όσοι παράνομα προσλήφθηκαν στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η νέα κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων, που συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, με αιτήματα την ανάκληση των παράνομων και εκδικητικών απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, σωματείο και εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας, ωστόσο μέσω της αστυνομίας έλαβαν την απάντηση ότι η Εισαγγελία είπε ότι περνά εντός του εργοστασίου όποιος υποδείξει ο διευθυντής του.

Για μια ακόμα φορά, τα ΜΑΤ που παραμένουν στον χώρο, σε ρόλο μπράβου της εργοδοσίας, περικύκλωσαν τους εργαζόμενους για να διευκολύνουν τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε στο εργοστάσιο τον απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Στο πλευρό των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» βρέθηκαν και χτες εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, καθώς και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ