Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022
Επιστροφή στην κορυφή για την Ισπανία

Eurokinissi

Την κυριαρχία της επιβεβαίωσε σε άλλο ένα Ευρωμπάσκετ η Ισπανία, κατακτώντας το τρόπαιο μετά τη νίκη της με 88-76 επί της Γαλλίας στον τελικό της διοργάνωσης στο Βερολίνο. Ηταν η 4η ισπανική κατάκτηση στα τελευταία έξι Ευρωμπάσκετ και 7η συνολικά. Oι Ισπανοί έφτασαν στα 14 μετάλλια στη διοργάνωση - εκτός των 4 χρυσών έχουν επίσης 6 ασημένια και 4 χάλκινα - και 20 στις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις (Μουντομπάσκετ, Ευρωμπάσκετ και Ολυμπιακοί Αγώνες), ενώ πλέον είναι ταυτόχρονα πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου.

Κυρίαρχοι με Χ. Ερναγκόμεθ

Παρότι η «Φούρια Ρόχα» δεν κατήλθε στη φετινή διοργάνωση ως φαβορί, εξαιτίας της μεταβατικής περιόδου που διανύει μετά τις αποχωρήσεις των σπουδαίων παικτών του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και των βασικών απουσιών που είχε, την κρίσιμη ώρα φρόντισε να αποδείξει τη δύναμή της. Κόντρα στην Γαλλία η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (27 πόντοι με 7 τρίποντα), ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού. Με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα προηγήθηκαν 23-14 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στα μισά της δεύτερης περιόδου έφτασαν τη διαφορά στο +21 (47-26). Οι Γάλλοι αντεπιτέθηκαν και με μπροστάρη τον Φουρνιέ μείωσαν στους 3 στις αρχές της επανάληψης (49-46 στο 23'), οι Ισπανοί όμως έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Ισπανία (Σκαριόλο): Μπριθουέλα 3, Μπράουν 14, Ντίαθ 8, Ρούντι Φερνάντεθ 7, Χάιμε Φερνάντεθ 13, Γκαρούμπα 2, Γουίλι Ερνανγκόμεθ 14, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 27, Λόπεθ - Αροστέγκι, Πάρα, Πραντίγια, Σάιθ.

Γαλλία (Κολέ): Αλμπισί 1, Φαλ, Φουρνιέ 23, Γκομπέρ 6, Ερτέλ 16, Λουαού - Καμπαρό, Οκομπό 9, Πουαριέ 4, Ταρπέι 4, Γιαμπουσέλε 13.

Η Γερμανία το χάλκινο

Την 3η θέση στο Ευρωμπάσκετ κατέλαβε η Γερμανία, νικώντας στον μικρό τελικό με 82-69 την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Πολωνία. Ηταν το πρώτο μετάλλιο για τη Γερμανία μετά από 17 χρόνια (και την ήττα της από την Ελλάδα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2005) και το τρίτο συνολικά (μετά το χρυσό το 1993).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ