Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις σε νησιά και άλλες πόλεις

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Με αυτό το σύνθημα, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, κάνοντας «στάση» σε νησιά και πόλεις, για να μπει σε τροχιά κορύφωσης, στις 22-23-24 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον. Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Τις επόμενες μέρες, εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» προγραμματίζονται ως εξής:

Στην Ικαρία

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο Καραβόσταμο (Ρέμα). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει hip-hop συναυλία με τους Urban Pulse και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους Σταύρο Νικολαΐδη (λύρα), Νώντα Βαλσαμή (λαούτο).

Στον χώρο θα λειτουργούν:

- «Η γωνιά των μαθητών»: Σε έναν ξεχωριστό και όμορφα στημένο χώρο του Φεστιβάλ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ικαρίας θα έχουν την ευκαιρία να ανταμώσουν και να συζητήσουν για την απίστευτη χρονιά που πέρασε. Στον χώρο αυτό θα πραγματοποιηθούν συζήτηση και προβολή βίντεο καθώς και παιχνίδι γρίφων για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία.

- Χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ με πλούσια δραστηριότητα και παιχνίδια.

- Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής»

- Πινγκ πονγκ, σκάκι.

- Γωνιά πηλού

Ωρα έναρξης: 9 μ.μ.

Η γωνιά των μαθητών, ο χώρος για τους μικρούς φίλους καθώς και οι αγώνες πινγκ πονγκ και σκακιού θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ.

Στο Λιτόχωρο

Αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στο θεατράκι του πάρκου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Τομπουλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Βαγγέλη Καρακίτσιο, Κωστή Μπαλανίκα, Μάριο Σάλτα.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν εκθέσεις, αφιερώματα, βιβλιοπωλείο, καθώς και γωνιά μαθητών με escape room και γωνιά νέων γυναικών.

Στην Κάλυμνο

Το Σάββατο 6 Αυγούστου στην πλατεία Χριστού, από τις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αλέκος Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συναυλία από νεανικά σχήματα του νησιού.

Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από το μικρασιάτικο - ρεμπέτικο τραγούδι.

Λαϊκό - νησιώτικο γλέντι με τους Μεϊμάρη Μανώλη, Ιακώβου Κώστα, Χελιώτη Νικόλα, Γαβαλά Γιώργο.

Στη Θάσο

Την Πέμπτη 11 και το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-- Πολιτική ομιλία από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με την Πολυξένη Καράκογλου.

-- Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με τους Αναστασία Βασιλειάδου, Γιάννη Κουλαουζίδη, Γιώργο Παπαζιάκα.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στην πλατεία Καλλιράχης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

-- Πολιτική ομιλία από τον Αντώνη Τζιρίτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

-- Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου.

Στις εκδηλώσεις θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ