Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΑΦΝΙ
Απαράδεκτη απόλυση επικουρικού εργαζόμενου με αναπηρία

Βροχή καταγγελιών από το σωματείο εργαζομένων και άλλους φορείς

Την ανάκληση της «απαράδεκτης και επικίνδυνης απόφασης του Νοσοκομείου Δαφνί» να απολύσει επικουρικό εργαζόμενο με αναπηρία (ΑμεΑ) απαιτεί με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί.

Τον Απρίλη του 2022 προσλήφθηκε επικουρικός εργαζόμενος στη νοσηλευτική υπηρεσία του ΨΝΑ, ο Η.Η. Από τη διαδικασία της αίτησης για την πρόσληψη, αλλά και κατά τη διαδικασία ανάληψης καθηκόντων, κατέθεσε τη σχετική απόφαση των ΚΕΠΑ. Το ίδιο είχε κάνει και κατά την πρόσληψή του στον ΕΟΔΥ, που δούλευε επί 2 χρόνια και παραιτήθηκε για να αναλάβει υπηρεσία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Οπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, την Τετάρτη 27 Ιούλη το ΔΣ του νοσοκομείου τοποθετήθηκε κατά πλειοψηφία (6 στους 7) για την απόλυση του επικουρικού εργαζόμενου. «Ο λόγος είναι η σχετική γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕΠΑ, την οποία ο υπάλληλος όχι μόνο δεν απέκρυψε, αλλά αντίθετα ο ίδιος κατέθεσε με την υπ' αριθμ. πρωτ. 53/ 204140/ 18-03-2022 αίτησή του για κατάταξη στις λίστες επικουρικού λοιπού προσωπικού στη 2η ΥΠΕ και συνεπακόλουθα και στο ΨΝΑ Δαφνί ως δικαιολογητικό για τον διορισμό του και στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Η.Η. παρουσιάζει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα από 1/8/2021 έως 31/7/2024», αναφέρει το σωματείο.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, που αποτελεί και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου, καταδίκασε την επικίνδυνη θέση και στάση της διοίκησης πάνω στο θέμα, καταψήφισε και δεν νομιμοποίησε τη διαδικασία αποχωρώντας, αφού πρώτα έθεσε σειρά ζητημάτων. Για το θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου.

«Είναι εξωφρενικό η διοίκηση ενός από τους λίγους δημόσιους φορείς που πρέπει να προάγουν την επανένταξη στην κοινωνία, στη ζωή, στην παραγωγή των ψυχικά πασχόντων, να έρχεται να παίρνει μια τέτοια απόφαση απέναντι σε έναν εργαζόμενο που ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, όπως γινόταν και στην άλλη του υπηρεσία, τον ΕΟΔΥ (...)» αναφέρουν μεταξύ άλλων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, στηρίζοντας τη «στάση αξιοπρέπειας και ευθύνης του προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ».

Ζητούν «να παρθεί πίσω η επαίσχυντη απόφαση απόλυσης που εκτός των άλλων με βάση το άρθρο 23 του νόμου 4488/17 που αφορά την απασχόληση των ψυχικά πασχόντων είναι πέρα για πέρα παράνομη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ