Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΒΡΕΦΩΝ SOS» ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Το κράτος να αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη των απροστάτευτων παιδιών

Επιτροπή Αγώνα συγκρότησαν οι εργαζόμενες στον «Ξενώνα Βρεφών SOS», στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, ενάντια στους σχεδιασμούς για παύση της λειτουργίας του μέχρι το τέλος Ιούνη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα λειτουργεί ύστερα από σύμπραξη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) με τα Παιδικά Χωριά SOS με χρηματοδοτήσεις, άλλοτε από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», και τώρα από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Εφοπλιστών (ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ). Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, «τα Παιδικά Χωριά SOS που προτάσσουν την ευαισθησία τους για τα παιδιά ως γνώμονα για να επενδύσουν στη "φροντίδα" τους, τώρα αποχωρούν γιατί δεν βρίσκουν χρηματοδότες. Ως εκεί που φτάνει το χρήμα, φτάνει κι η ευαισθησία τους».

Οι εργαζόμενες προειδοποιούν μάλιστα ότι δεν αποδέχονται λύσεις «μπαλωμάτων», με επικουρικούς και φθηνό εργατικό δυναμικό μέσω ΟΑΕΔ, με μετακινήσεις εργαζομένων από άλλες υποστελεχωμένες δομές. «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμιά "ελαστική" μορφή εργασίας, ούτε την υποστελέχωση του θαλάμου, δηλαδή, την υποβάθμιση του χώρου εργασίας μας που είναι ταυτόχρονα, έστω προσωρινά, σπίτι των παιδιών!», σημειώνουν, καταγγέλλοντας παράλληλα την ανάθεση της Παιδικής Προστασίας σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για σχεδιασμούς με τους οποίους, στο όνομα της «αποϊδρυματοποίησης», υλοποιείται η στρατηγική της κυβέρνησης για κλείσιμο δομών Παιδικής Προστασίας και σημειώνουν ότι «τα παιδιά χωρίς οικογένεια είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει! Οι δομές Παιδικής Προστασίας είναι απολύτως αναγκαίες και θα συνεχίσουν να είναι, μέχρι τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σε οικογένειες με όρους ασφάλειας για τα ίδια. Οι συνθήκες λειτουργίας τους, λοιπόν, πρέπει να είναι αξιοπρεπείς για τα ίδια και για τους εργαζόμενους, και να λειτουργούν με σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα».

Οι εργαζόμενες του «Ξενώνα Βρεφών SOS» απαιτούν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΚΚΠΠΑ, αλλά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις εργαζομένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

«Η ζωή μας και η ζωή των παιδιών δεν είναι κόστος! Οι δομές Παιδικής Προστασίας δεν είναι πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματιών, αλλά ο χώρος εργασίας μας και τα σπίτια των παιδιών!», τονίζουν μεταξύ άλλων απαιτώντας από το κράτος να αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη αυτών των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ