Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να αποκατασταθεί η αδικία με τις άδειες ανατροφής παιδιών

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να δοθεί αναδρομικά η άδεια ανατροφής τέκνου στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν χρήση της, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής κατά τη χτεσινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή. Για τους νεοδιόριστους με εγκύκλιο του υπουργείου το 2020, τέθηκε άδικα όριο για χορήγηση της άδειας τα δύο έτη του παιδιού αντί τα τέσσερα που ισχύει για τους συναδέλφους τους, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας την κοινωνική διάσταση του θέματος απέναντι σε μία λογική κόστους - οφέλους. Καθώς η εγκύκλιος στη συνέχεια ακυρώθηκε με απόφαση του ΣτΕ, κάλεσε σε αναδρομική εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου για όσους νεοδιόριστους είχαν παιδιά κάτω των 4 ετών όταν διορίστηκαν.

Παράλληλα ο Γ. Δελής έθεσε για μία ακόμα φορά επιτακτικά το ζήτημα της εξίσωσης και του δικαιώματος άδειας ανατροφής τέκνου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με όσα ισχύουν για τους μόνιμους συναδέλφους τους, καθώς με την πολιτική που ισχύει εδώ και χρόνια εμποδίζονται από το να δημιουργήσουν οικογένειες.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή παρέθεσε τη νομοθεσία και το ιστορικό της επίμαχης εγκυκλίου, ενώ στο ερώτημα για αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας περιορίστηκε στο να δηλώσει πως «όταν πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις, οι άδειες δίνονται σε αυτούς που το δικαιούνται». Με παράθεση της νομοθεσίας απάντησε και στο ερώτημα που αφορά την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ