Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Και φέτος υποστελεχωμένο

Επίσκεψη στο Δασαρχείο της Πάρνηθας και συνάντηση με την δασάρχη Αλεξάνδρα Λυκούδη είχε στις 18 Μάη κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Πέτρο Καράμπελα, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος, την Παναγιώτα Αγγελοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΒΔ Αττικής και δημοτική σύμβουλο Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωσης», και τον Λάμπρο Κουρλό, μέλος της ΤΕ ΒΔ Αττικής.

Συζητήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του δάσους και διαπιστώθηκε ότι παρά τις περσινές μεγάλες καταστροφές, το Δασαρχείο και αυτήν την αντιπυρική περίοδο είναι υποστελεχωμένο. Δεν διαθέτει ούτε έναν δασεργάτη για τις αναγκαίες εργασίες μέσα στο δάσος, και τα όποια έργα έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες - εργολάβους. Και με αυτόν τον τρόπο γίνεται φανερό ότι επιχειρείται να κρυφτεί ακόμα περισσότερο η κρατική ευθύνη, ενώ σε περίπτωση καταστροφής διευκολύνει το γνωστό παιχνίδι να πετιέται το μπαλάκι των ευθυνών από τον έναν στον άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας δασοπόνος και ο ένας δασολόγος που είχαν προσληφθεί ως συμβασιούχοι, μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεών τους, παρά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ.

Υποστελεχωμένη παραμένει και η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ