Παρασκευή 20 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Στο «περίμενε» για τα πλέι αουτ και ένταση στο χτεσινό ΔΣ

Οι κόντρες αντίπαλων συμφερόντων στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημάδεψαν μία ακόμα συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 1, χτες, όταν μεταξύ άλλων ήταν προγραμματισμένη και η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος. Τελικά κάτι τέτοιο έγινε κατά το ήμισυ, καθώς η Λίγκα επικύρωσε μόνο τη βαθμολογία των πλέι οφ, για τις θέσεις 1 έως 6, παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αρη σχετικά με ζήτημα που προέκυψε με το πιστοποιητικό για την ευρωπαϊκή του συμμετοχή. Αντίθετα, δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία για τα πλέι άουτ (θέσεις 7 έως 14) λόγω ένστασης του Απόλλωνα Σμύρνης κατά του κύρους του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως επίσης της υπόθεσης του Παναιτωλικού που θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Με βάση αυτά, κατά της επικύρωσης ψήφισαν οι ΑΕΚ, Απόλλων, Ατρόμητος, Αστέρας, Βόλος, ΟΦΗ και Λαμία. Οι έξι ομάδες που την ψήφισαν ήταν οι Αρης, Ιωνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, με λευκό τοποθετήθηκαν η ΕΠΟ και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον απόηχο όλων αυτών δεν έλειψαν οι ανεβασμένοι τόνοι και οι κόντρες συμφερόντων, με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη να κάνει παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης και να στρέφεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΕΠΟ και του προϊσταμένου του Τμήματος Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας, Β. Σαράκη, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το πιστοποιητικό του Αρη. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β. Γκαγκάτσης στράφηκε κατά της Λίγκας και του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ζητώντας πλήρη αναδιάρθρωση και αλλαγή των πλέι οφ.

«Στον αέρα» το μπαράζ

Με τις νέες εξελίξεις και τη μη επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι άουτ, βρίσκεται «στον αέρα» η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ μεταξύ της 13ης της SL1, Λαμίας, και της 2ης της SL2, Βέροιας, για μια θέση στην πρώτη κατηγορία. Σε ανακοίνωσή της η Βέροια καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν και ζητά από τη Λίγκα να οριστούν άμεσα τα δύο παιχνίδια, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 22 και 29 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ