Παρασκευή 22 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με επιτυχία και η δεύτερη μέρα απεργίας στην «LIDL Ελλάς»

Με επιτυχία έδωσαν για δεύτερη μέρα χτες τη μάχη της 48ωρης απεργίας τους οι εργαζόμενοι της «LIDL Ελλάς» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι παλεύουν για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία.

Πραγματοποίησαν επίσης απεργιακή συγκέντρωση στις αποθήκες της επιχείρησης στη Σίνδο, έχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους.

Οι εργαζόμενοι της «LIDL» δηλώνουν αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα κόντρα στις προτάσεις της επιχείρησης, που συνδέουν τις αυξήσεις και την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων με την κερδοφορία της.

Παλεύουν κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει τον αγώνα τους με απεργοσπαστικό μηχανισμό, που προσπαθεί να στήσει με πρόσληψη εργολαβικών εργαζομένων με σύμβαση ενός μήνα από εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με την εταιρεία, αλλά και με τροποποίηση σύμβασης εργαζομένων από καταστήματα για να μεταφερθούν στις αποθήκες Σίνδου και Τρικάλων κ.ά.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των απεργών εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης, που βρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση. Συζήτησε μαζί τους και τους ενημέρωσε για την Ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει την προηγούμενη 48ωρη απεργία τους με τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, αλλά και συνολικά την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρους τους η πολυεθνική εταιρεία «LIDL».

Με την Ερώτησή του το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει: Ποια ήταν τα αποτελέσματα του επιτόπου ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης 48ωρης απεργίας και ποιες οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στην επιχείρηση ως αποτέλεσμα των εργασιακών παραβάσεων που διαπιστώθηκαν;

Πώς προτίθεται να παρέμβει άμεσα, ώστε να πάψει η λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού εκ μέρους της πολυεθνικής «LIDL», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ