Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συντονίζουν τη δράση τους και διεκδικούν μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους

Τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας του εισοδήματός τους αποφάσισαν σωματεία αυτοαπασχολούμενων στην Καρδίτσα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Πέμπτη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά το συλλαλητήριο που οργάνωσαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης, ενάντια στην ακρίβεια και για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας του λαού, και συμμετείχαν σε αυτή: Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, οι Σύλλογοι Εικόνας και Ηχου, Κουρέων - Κομμωτών - Κομμωτριών, Αισθητικών Θεσσαλίας, η Ενωση Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας - Αγιος Φανούριος, τα Σωματεία Αρτοποιών, Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Ιδιοκτητών Ταξί, Οπωροπωλών, Ηλεκτρολόγων, Επιπλοποιών, η Επιτροπή Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορειούχων και οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων» στον Εμπορικό Σύλλογο.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που βιώνουν αυτήν την περίοδο οι αυτοαπασχολούμενοι, αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα που ορθώνονται σε χιλιάδες από αυτούς με τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, στη μεταποίηση, στις κατασκευές αλλά και στην εστίαση, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο κόστος Ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράστηκε επιπλέον η ανησυχία για το γεγονός ότι θα φορτωθούν το κόστος της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Επισημάνθηκε δε ότι την ώρα που τα χρέη τους μεγαλώνουν, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώθηκε χαρακτηριστικά πως ακόμα και σήμερα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τον «Ιανό», τον Σεπτέμβρη του 2020, σε όσους επαγγελματίες επλήγησαν, ενώ δεν προχωρά και η υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Μετά από την συζήτηση που έγινε αποφασίστηκε να προχωρήσει ο συντονισμός της δράσης, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία και τις επαγγελματικές ενώσεις της Καρδίτσας σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να οργανωθεί κινητοποίηση, ενώ κατέληξαν και σε κοινό κείμενο με το οποίο θα απευθυνθούν στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι διεκδικήσεις τους για:

  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος - αερίου.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
  • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100% της πραγματικής ζημιάς.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ